Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut posjetio je nevremenom pogođeno područje općine Kraljevec na Sutli i tom se prilikom sastao s načelnikom općine Antunom Hreljom i predstavnicima susjednih općina koje su također pogođene jakim nevremenom, priopćio je DUZS.


Nakon sastanka na kojem su ravnatelja ukratko izvijestili o stanju na terenu i poduzetim aktivnostima, obišli su pogođena područja općine. Po riječima načelnika Kraljevca na Sutli Antuna Hrelje, šteta na poljoprivrednim usjevima na području općine je stopostotna, dok su štete na stambenim i gospodarskim objektima znatne.

U saniranju posljedica na terenu je bilo angažirano 6 DVD-a s područja općina zahvaćenih nevremenom, Zagorska JVP ispostava Klanjec te ekipe HEP-a. Trut je izrazio veliko zadovoljstvo spremnošću i odličnom koordinacijom snaga sustava zaštite i spašavanja koje su bile pripravne i vrlo brzo su reagirale. Po obilasku terena ravnatelj DUZS-a Damir Trut pohvalio je rad službi na terenu i izrazio zadovoljstvo poduzetim radnjama.

Olujno nevrijeme praćeno jakom tučom zahvatilo je u ponedjeljak rubne dijelove Krapinsko - zagorske županije uz slovensku granicu. Najviše su pogođeni Kraljevec na Sutli, Zagorska Sela, Kumrovec i Klanjec. Jak vjetar čupao je drveća i bacao ih na kuće, uslijed čega je došlo do kidanja električnih kablova pa su neka mjesta ostala bez struje. Drveće je palo na nekoliko kuća i gospodarskih objekata, a za promet su bile zatvorene i lokalne ceste.

Tuča je uništila vinograde, voćnjake i njive s kukuruzom, osobito u općini Kraljevec na Sutli. Župan krapinsko - zagorski Siniša Hajdaš Dončić proglasio je elementarnu nepogodu u općinama Kraljevec na Sutli i Kumrovec te gradu Klanjcu. Općinska i županijsko povjerenstvo procijenit će štetu i u zakonskom roku dostaviti izvještaj državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. (Hina)

Vezani članci Tuča pogodila Zagorje VIDEO Snažna tuča veličine lješnjaka pogodila Zagorje: "Padala je 20-ak minuta, sve nam je uništila..." Šteta na usjevima - 1 Zbrajaju se štete nakon velikog nevremena na istoku Hrvatske: "Strašno je izgledalo, led velik kao palac... Nisi smio izaći iz kuće van"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju