Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčica se oporavlja

'Stephanie je super, ne boli je više, a narasla je 9 centimetara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Milda danas je održala tiskovnu konferenciju kako bi izvijestili o napretku malene Stephanie, ali i kako bi pružili podršku obitelji Šitum.

'Stephanie je super, bolje se osjeća, ne boli je više, narasla je 9 centimetara i dobila 7 kilograma. Ne pije više sirup koji je prije pila kao sok', rekla je danas mama male Stephanie Anita Milda i dodala kako djevojčica jednom godišnje mora na kontrolu u SAD.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Liječnici ostali šokirani Stephanie obavila pregled kod dr. Frima, prva operacija u srijedu

Za razliku od male Nore Šitum kojoj je bolnica u Philadelphiji podigla troškove liječenja, obitelji Milda je ostalo još 1.154.077 kuna. Operacija je koštala oko 1,6 milijuna kuna, no obitelj Milda naglašava kako im još nisu stigli još svi računi koji trebaju stići iz SAD-a. No, novac koji je ostao završit će u zakladi 'ACM Stephanie' čim stigne dozvola iz Centra za socijalnu skrb.

Obitelj Milda upozorava kako u Hrvatskoj ima oko 400 djece s ACM sindromom te kako će novac iz zaklade biti namijenjen upravo njima. Kažu kako ih ne čudi da je Dječja bolnica u Philadelphiji podigla cijenu liječenja jer je to praksa u američkim bolnicama, kako bi se one ogradile. Obitelji Šitum poželjeli su svu sreću svijeta.

>> Malena Stephanie se vratila u Zadar i osjeća se dobro!

Podsjetimo, Stephanie je u rujnu otputovala na operaciju u Chicago koja joj je pomogla da unatoč Arnold-Chiarijevoj malformaciji ima normalno djetinjstvo, jer ova bolest nije izlječiva, ali se nakon ove operacije može normalnije živjeti. U akciju prikupljanja novca za operaciju uključila se cijela Hrvatska, uključujući i sportske i estradne zvijezde te je naposljetku skupljeno 2,58 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene