Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako uštedjeti?

Štednom žaruljom u džepu ostavljate 12 kn mjesečno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za većinu građana financijska bilanca ove godine biti će tanka. Poskupljenja su već počela, benzin, hrana, slijede i komunalije. Vrijeme je za štednju.

Prije nego što vam se 'upali žarulja', u smišljanju rješenja kako uštedjeti, za početak je zamijenite štednom . I smanjite račun za struju.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva Objavila Vlada Poskupljuje gorivo od ponoći: Objavljene nove cijene Zagrebačka tržnica, ilustracija - 2 VISOKE CIJENE Strani umirovljenici putuju, a kod nas tuguju: "Morat ćemo polako zaboraviti tržnice"

'Kada bi jednu standardnu žarulju sa žarnom niti zamijenili štednom žaruljom, standardnu od 100 vati sa štednom od 20 vati, i kada bi ta žarulja gorjela 5 sati u danu, moguće je da bi mjesečno uštedjeli do 12 kuna', tvrdi Marija Mikolčević, energetska savjetnica UNDP-a.

Uštedjeti se može i na gorivu. Ili, još jednostavnije, automobil zamijenite biciklom, zdravije je. Svaku potrošenu lipu zabilježite u evidenciju. 'Ponekih troškova nismo ni svjesni, pogotovo onih koje napravimo kada idemo gladni u kupnju. Nekada nas naše želje natjeraju na nešto što nam ne treba', tvrdi Tatjana Divjak, savjetnica. Tome smo posebno skloni na rasprodajama.

Iako jedna kava na dan, na godinu stoji gotovo 3 tisuće kuna, stručnjaci tvrde da i u štednji ne treba zaboravljati na zadovoljstvo.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene