Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Organizatori simulacije su poručili da se tijekom obnove zgrada zbog energetske uštede ne smije ugroziti sigurnost stanara u slučaju požara.


Koliko je važna kvalitetna toplinska izolacija zgrada, eksperimentom je u srijedu pokazao zagrebački Građevinski fakultet, u suradnji s Hrvatskom udrugom za zaštitu od požara te europskom udrugom Fire Safe Europe.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Zaražen koronom otišao na sud u Požegi, drugi dan krenuo u kupovinu Koronavirus, ilustracija Gdje je pamet? Zaraženi 37-godišnjak prekršio izolaciju i otišao u posjet - roditeljima

Tri zida visoka osam metara postavljena su kao imitacija fasade zgrade, a svaki od njih bio je obložen različitim toplinsko-izolacijskim materijalima. Prva dva izolirana gorivim materijalima izgubila su bitku s plamenom nakon samo 20-ak minuta. Treći zid, u potpunosti izoliran kamenom vunom, vatri ni nakon 40 minuta nije dopustio da dođe do vrha.

Istraga Sveučilišta u Zagrebu: Tri fakulteta državi duguju 46 milijuna kuna!

Organizatori su ovim projektom poručili da se tijekom obnove zgrada zbog energetske uštede ne smije ugroziti sigurnost stanara u slučaju požara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook