Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže zabranu rada Cammea

Pogledajte kako su zagrebački taksisti špijunirali konkurenciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Stari' taksisti smatraju kako je Gradski ured za promet u javnom pozivu koji je bio raspisan potkraj prošle godine izravno pogodovao tvrtki Koste Minovskog, vlasnika Taxi Cammea.

Skrivene kamere Radio taksija Zagreb snimile su 3. lipnja ove godine konkurenciju. Na njima se tvrde jasno vidi kako na promjenu vozača u Cameo dolazi 115 vozila, dok dozvolu za rad ima samo njih 76. Imaju i interne poruke vozača Camea koji piše o 107 vozila u prometu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nećemo to tolerirati' Taksi Cammeo: Žrtve smo sve brutalnijih napada Slika nije dostupna Pred putnikom Zagreb: Taksisti Radio Taxija napali vozača Taxi Cammea

'Radio taksi Zagreb je u prijavi državnom inspektoratu zatražio da donose rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti, da se bez odgode obavi pečaćenje prostorija, uređaja, druge opreme za rad', rekao je Emir Pašalić, glasnogovornik Radio taksi Zagreba.

Očekujemo da inspekcija izađe na teren odmah, još danas, i da se zapečate prostorije Taxi Cammea - rekao je Lav Božičević, odvjetnik Radio Taksi Zagreba koji je na današnjoj tiskovnoj konferenciji zajedno s drugim predstavnicima udruženja oštro napao taksi konkurenciju ali i Gradski ured za promet protiv kojeg su podnijeli kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Naime, 'stari' taksisti smatraju kako je prozvani gradski ured u javnom pozivu koji je bio raspisan potkraj prošle godine izravno pogodovao tvrtki Koste Minovskog, vlasnika Taxi Cammea.

'To što oni slikaju, što rade svoj detektivski posao, ja ih ne mogu spriječiti, ali ja bih im preporučila da rade i gledaju svoj posao', odgovorila je Lara Violić Nadaždi, glasnogovornica Camea.

I Cameo ima prigovor na konkurenciju. Marko Bunić vozio je klijenticu kada ga je tvrdi napao vozač Zagreb taksija. Umalo je izgubio kontrolu nad vozilom i doživio nesreću. Fizičke obračune pak priznaju i u Zagreb taksiju ali kažu da je to sve zbog načina na koji Cameo posluje. Dok Zagreb taksi optužuje za nepoštenu konkurenciju, Cameo uzvraća oni su paranoični. Konačan sud o svemu reći će nadležne institucije, Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene