Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča iz Hrvatske

BILA JE BEZ POSLA, A ONDA JE SKUPILA HRABROST... Danas zapošljava druge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za poduzetništvo je važno imati i hrabrosti. Iako nije lako odvažiti se i početi nešto novo, ponekad je baš to pravi put.

Da je to zaista tako, svjedoči priča iz Valpovačke Satnice. Kristina Vučkovac jedna je od tri stotine Slavonaca koja je u prošloj godini koristila mjeru samozapošljavanja. Agoniju nezaposlenosti odlučila je prekinuti i pokrenuti vlastiti posao. Ne samo da je dala poslovnu priliku sebi, već je i zaposlila tim od 10-ak ljudi. Kristina je odlučila sudbinu uzeti u svoje ruke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan" Predrag Fred Matić Iz Slavonije Fred Matić u Novskoj: "Nismo daleko od toga da će se u pekarnice ulaziti s iskaznicom HDZ-a, jer neće biti kruha za sve"

'Bila sam nezaposlena osoba. Drugi izbor nisam imala. Da ne bježim iz domovine odlučila sam se na samozapošljavanje', rekla je Kristina Vučkovac, voditeljica doma.

Počela potraga za sezonskim djelatnicima

Posao je dala i drugima pa se desetak ljudi zaposlilo na pragu svog doma. 'Ostala sam bez posla, a mi smo komšije. Navikla sam se već', rekla je kuharica Brankica Koški.

'Imam četiri kilometra do kuće. Tako da je blizu. Ja sam zadovoljna', rekla je njegovateljica Melita Čurić.

Stara slavonska kuća postala je obiteljski dom za stare i nemoćne. 'Ujutro se poslužuje doručak, odrađuje se njega, kupanje, aktivnosti. Dolaze u boravak, gledaju TV. Međusobno se sastaju u boravku. Druže se', rekla je Vučkovac.

Ponekad i raspravljaju, brinu jedni za druge, a ljubavi ovdje ne nedostaje. Mnogi od njih sami ne bi mogli. Ovdje, kažu, imaju sve.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene