Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASAN PRIJELAZ

Na mjestu pogibije mladića: Stanovnici Trnave ogorčeni zbog pružnog prijelaza, uputili i poruku gradonačelniku Tomaševiću

Aktualno Galerija Ivan Forgač - 1 Ivan Forgač - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forgač - 2 Ivan Forgač - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forgač - 3 Ivan Forgač - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr +2 Mjesto nesreće u Trnskom - 1 Galerija 1/7 >>
Na mjestu tragedije u zagrebačkoj Trnavi bio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. Stanovnici Trnave su ogorčeni jer se problem ovog željezničkog prijelaza nikako ne rješava.

Nakon što političari dođu u njihov mjesni odbor i obećaju brda i doline, a onda odu - nastupi amnezija: jednostavno zaborave što su obećali.

Ivan Forgač iz Građanske inicijative Trnava - Donja Dubrava upozorava da sugrađani gube živote prelazeći na ta dva pružna prijelaza.

"Ljudi koji putuju preko 300 metara udaljenog pružnog prijelaza Osječka Prva Trnava, ako cijeli radni vijek prelaze tu preko pruge na posao i s posla – godinu dana stoje čekajući da pređu prugu", kazao je Forgač.

Na pitanje jesu li građani tražili rješenje, odgovara kako su održali i javni prosvjed još dok je bio živ Milan Bandić.

"Obećano je da će se nešto riješiti, ono što je dosad napravljeno je projekt pješačkog nathodnika na istočnijem pružnom prijelazu, no realizacije još nema", kazao je gost Dnevnika Nove TV.

Projekt je završen, čeka se financiranje Grada Zagreba. Pri kraju je rješavanje imovinskopravnih odnosa i uskoro bi realizacija trebala krenuti. 

"Očekujemo da se napravi pješački nathodnik i na pružnom prijelazu pored stajališta Trnava, a pothodnik za vozila i tramvaje bi trebalo izgraditi zapadnije na Ulici Dragutina Mandla prema kampusu Borongaj i to bi riješilo glavninu problema stanovnika Trnave", obrazložio je Ivan Forgač te uputio poruku gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

"Građani Trnave očekuju da se počnu rješavati za njih zaista važni problemi, tu se radi o očuvanju ljudskih života. Evo nakon godinu dana krpanja tih kostura iz ormara Bandićevih trebaju krenuti projekti u interesu građana", rekao je Forgač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kod trnave Nesreća na pruzi u Zagrebu, obustavljen željeznički promet: Vlak naletio na biciklista

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kod trnave Nesreća na pruzi u Zagrebu, obustavljen željeznički promet: Vlak naletio na biciklista

Tijekom pola sata koliko je na terenu u Trnavi bila ekipa Dnevnika Nove TV, rampa je bila spuštena nekih dvadesetak minuta. I iz policije su apelirali na građane da ne prelaze prugu dok je rampa spuštena, čega se,nažalost, ne pridržavaju svi. Građani bi trebali postati svjesni toga da je vlak uvijek brži. 

Dnevnik Nove TV gleda jte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene