Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici inicijative "Čuvamo naš park" građana zagrebačkog naselja Savica nastavili su u petak prosvjedovati protiv radova u Parku Trnjanska Savica.


Prosvjednici su zaustavili bagere koji su započeli s radovima na izgradnji rekreativno-zabavnog parka vrijednog 12 milijuna kuna, tvrdeći da taj projekt predstavlja devastaciju javne površine i da se provodi mimo zakonskih postupaka, dok je gradonačelnik Milan Bandić izjavio da ne vidi nikakve negativne reakcije.

Vezani članci Posljednji ispraćaj Milana Bandića 3. ožujka 2021. Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo žalbu na oslobađajuću presudu zbog gužve na Bandićevom sprovodu Sprovod Milana Bandića Zagrebački holding i direktor groblja oslobođeni zbog gužve na Bandićevu sprovodu

Tražimo da se hitno obustave svi radovi i za uređenje parka raspiše javni natječaj, izjavila je predstavnica inicijative "Čuvamo naš park" Nevenka Trumbetaš Bakić u telefonskom razgovoru za Hinu. "Za projekt vrijedan 12 milijuna kuna uopće nije raspisan javni natječaj, a nije ishođena ni građevinska dozvola", kazala je Trumbetaš Bakić koja spornim smatra i to što je projektom predviđena betonizacija preko 38 posto travnate površine.

Dodala je da su predstavnici inicijative radove u parku prijavili policiji jer gradilište nije ograđeno zaštitnom ogradom te podnijeli prijavu građevinskoj inspekciji. "Policija je kazala da za to nije nadležna, a od inspektora također još nitko nije izašao na teren", rekla je Bakić.

Zagrebačka policija potvrdila je da je dobila dojavu o okupljanju građana na Savici i neograđenim radovima, ali ističu da "nije bilo nikakvog postupanja od strane policije".

Bandić ne vidi nikakve negativne reakcije

Gradonačelnik Bandić na upit novinara o zaustavljanju bagera na Savici izjavio je da ne vidi nikakve negativne reakcije. "Ja nisam vidio nikoga da je stao pred bager, balvan revolucija je iza nas, a u Zagrebu ne stoluje mentalitet balvan revolucije... Ja ne vidim nikakve negativne reakcije", rekao je Bandić nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji s ciljem prevencije zlouporabe droga.

"To je demokracija, ljudi imaju pravo na svoj izričaj i da prosvjeduju i da plješću i da viču i zvižde, to je sastavni dio demokracije", dodao je Bandić i poručio da će za četiri mjeseca sve pozvati na otvorenje najljepšeg parka u gradu takozvanog "malog Bundeka".