Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog prevelike potrošnje vode, stanovnici i gosti Šolte suočavaju se s redukcijom. Lokalnevlasti apeliraju da se voda koristi samo za najnužnije.


Usred turističke sezone Šoltani nemaju vode! Razlog tome je prevelika potrošnja zbog čega lokalne vlasti apeliraju na građane i turiste da vodu štede što je to više moguće.

Vezani članci Voda za piće (Foto: Getty Images) Splitski vodovod utvrdio da nema zagađenja: Ženi iz slavine ipak nije curila nafta... Slika nije dostupna Osječanin dobio račun za vodu od 10 milijuna kuna!!!

Vodovod isključuje opskrbu tekućom vodom različitim dijelovima otoka u različitim vremenskim periodima.

>> ISKLJUČIO VODU cijelom gradu jer nije dobio plaću!

'Predstavnici Općine Šolta pokušavaju u dogovoru sa Vodovodom iznaći što hitnije rješenje ove situacije pa još jednom apeliramo - smanjite potrošnju vode kako bi se što prije uspostavila ravnoteža između moguće opskrbe i potrošnje koja je iznad svih dosadašnjih prosjeka, isključite navodnjavanje u vrtovima, koristite vodu samo za ono najneophodnije', stoji u apelu na stranici šolta.hr.

Danas je Nikola Cecić-Karuzić, načelnik općine Šolta, izjavio da se stanje normalizira i da sva naselja dobivaju vodu. 'Čitava Šolta imat će vodu do kraja dana, ali pozivam mještane i goste na pažljivu i štedljivu potrošnju. Neka se suzdrže od zalijevanja vrtova, punjenja bazena i sličnog', pozvao je načelnik Cecić-Karuzić.

Očekuju veće količine vode s Brača gdje se popravlja magistralni cjevovod. Naime, Šolta trenutno dobiva tek 22 litre po sekundi što nije dovoljno za opskrbu otoka. (T.V./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook