Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim izbora za Europski parlament, stanovnici općine Fužine danas su izašli i na referendum o izgradnji vjetroelektrane.


Na području Općine Fužine danas se provodi lokalni referendum na kojem se građani izjašnjavaju o prihvatljivosti izgradnje vjetroelektrane Fužine na lokaciji Zvirjak pokraj Liča, a do 13,30 sati na tri biračka mjesta - u Fužinama, Vratima i Liču glasovalo je 30,9 posto od ukupno 1414 osoba s popisa birača.

Vezani članci Slika nije dostupna Na refrendum o vjetroelektrani Fužine izašlo nedovoljno birača Slika nije dostupna Fužine se bore s vjetrenjačama

Po riječima predsjednika Povjerenstva za provedbu referenduma Ljubomira Blaževića, da bi referendum uspio potrebno je da večeras do 19 sati glasuje 50 posto plus jedan birač.

Referendum je raspisalo Općinsko vijeće Fužina, a birači odgovaraju na pitanje 'Slažete li se da na prostoru označenom u Prostornom Planu Općine Fužine kao IS11 zona vjetroparka Zvirjak bude smještena vjetroelektrana Fužine?'.

>> Fužine se bore s vjetrenjačama

Prema odluci Općinskog vijeća, u slučaju rezultata referenduma koji bi utvrdio kako su stanovnici Općine Fužine protiv izgradnje planirane vjetroenergane na lokaciji Zvirjak, Općinsko vijeće pokrenut će postupak Izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Fužine radi usklađenja Prostornog plana s mišljenjem stanovnika.

Ulagač u vjetroelektranu bila bi jedna talijanska tvrtka, čiji su predstavnici na prezentaciji projekta zajamčili da vjetroelektrana neće štetiti biljnom i životinjskom svijetu u neposrednoj blizini, na što, pak, upozoravaju protivnici projekta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook