Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE SU PRIJAVILI

Stanovnici zagrebačkog naselja uznemireni: "Osjeća se nesnosan smrad, peku nas oči i kašljemo. Blizu su vrtić i škola"

Botinec
Botinec Snimio čitatelj
Aktualno Galerija Botinec Botinec Foto: Snimio čitatelj Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 4 Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 4 Foto: Snimio čitatelj Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 6 Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 6 Foto: Snimio čitatelj Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 5 Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 5 Foto: Snimio čitatelj +2 Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 3 Galerija 1/7 >>
Botinčani se žale da se u blizini njihovih kuća od sredine prosinca odlaže sumnjivi otpad zbog kojeg osjećaju nesnosan smrad i zdravstvene teškoće.

Stanovnici zagrebačkog naselja Botinec oglasili su se priopćenjem u kojem se žale da se u blizini njihovih kuća od sredine prosinca odlaže sumnjivi otpad zbog kojeg osjećaju zdravstvene teškoće.

"Prijavljujemo zdravstvenu ugrozu i moguću ekološku katastrofu u naselju Botinec! Od 22. prosinca ne možemo otvoriti prozore jer osjećamo izuzetno jak i nesnosan smrad - spoj fekalija, gnoja i plina. Zadnjih tjedan dana postalo je apsolutno neizdrživo! Uz to što imamo onečišćen zrak i vodu upitne kvalitete imamo i glavobolje, peku nas oči i kašljemo. Čak i djeca u vrtiću i OŠ Botinec se žale na smrad", poručili su.

Botinec Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 6 Foto: Snimio čitatelj

Tvrde da su slučaj prijavili policiji još u prosincu. Policija je izašla na teren, uzeli su izjave zabrinutih stanovnika te su im dali upute da slučaj prijave i državnom inspektoratu i drugim službama.

Botinec Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 4 Foto: Snimio čitatelj

Botinčani navode da se smrad osjeti zbog neobičnog otpada koji se odlaže na zemljištu koje se nalazi u blizini vrtića i škole. Tvrde kako su, po nalogu policije, sve prijavili nadležnim službama i da im je obećano da će na teren izaći inspekcija.

Botinec Stanovnici Botinca žale se na zagađenje - 3 Foto: Snimio čitatelj

"Svi smo jako uznemireni i nećemo stati dok se ova situacija ne riješi. S obzirom da državne službe nisu pokazale interes da zaštite svoje građane - kao što su ih zaštitili nedavno kad se 2. veljače pojavio neobičan miris na Srebrnjaku i Horvatovcu pa je sve riješeno u roku jednog dana - odlučili smo se obratiti medijima", naveli su građani te istaknuli kako se boje moguće ekološke katastrofe.

Dodaju da se sumnjive tvari odlažu na vodozaštitnom području, a najviše ih je strah za njihovo i zdravlje djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene