Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STANJE U PROMETU

REKORDNE GUŽVE na granici s BiH: Čeka se i do dva sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordne su gužve na prijelazu granice prema hrvatskome jugu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnome prijelazu prema Metkoviću čeka se dva sata, izvijestio je Automoto klub BiH.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do dva sata, a na ulazu do 30 minuta, navodi se u informaciji o stanju na prometnicama BIHAMK-a.

Pojašnjava se kako ukupno stanje karakterizira pojačan promet vozila prema jugu a veće gužve bilježe se i na graničnim prijelazima u ljubuškoj općini.

Na graničnom prijelazu Orahovlje pri izlazu iz BiH čeka se sat i 20 minuta, a na prijelazu Crveni Grm jedan sat.

Istodobno na sjeveru zemlje u Gradiški se na ulaz u BiH iz Hrvatske čeka do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta, objavili su iz BIHAMK-a.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Slika nije dostupna Životinje na kolnicima Vozači, oprez! Na autocesti A3 luta pas, na A11 uočena srna: Vozi se uz ograničenja

Promet je srednje gust

Na većini cesta promet je srednje gust, povremeno pojačan na Krčkom mostu, Riječkoj obilaznici te duž Jadranske magistrale (D8), javio je Hrvatski autoklub.

U Istri, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 500 metara, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

HAK vozače moli za strpljenje i upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera zasada nema dužih čekanja.

Na dionici državne ceste D1 Grabovac-Ličko Petrovo Selo u zoni radova vozi se jednim trakom, naizmjence.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Orah i Mali Prolog i u oba smjera čeka se od 30 minuta do sat vremena. Do 30 minuta čeka se na prijelazima Kamensko i Aržano na ulasku, a na Slavonskom Brodu na izlasku. Na Bajakovu i Karasovićima se na izlasku čeka oko sat vremena.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Gužve poslijepodne

U poslijepodnevnim satima pojačan će promet biti u smjeru unutrašnjosti, odnosno sjevera. Posebice će se gust promet osjetiti na autocesti A1 na prilazima naplatnim kućicama u Lučkom i na A3 Bregana-Lipovac kod Ježeva te na A2 Zagreb-Macelj od Jankomira do Zaprešića i na naplati Trakošćan.

Povremeno, vrlo gust promet bit će na Istarskom ipsilonu od Buja do Kaštela i Plovanije kao i duž Jadranske magistrale (D8), posebice od Omiša do Kaštela i Ličkoj magistrali (D1), od Korenice do Karlovca.

Pojačan promet bit će i na Zagrebačkoj i Riječkoj obilaznici te sa Krčkog mosta u smjeru kopna.

Zbog visokih temperatura tijekom dana, ponajprije na Jadranu, najbolje je krenuti na put u ranim jutarnjim satima odnosno tijekom noći. Vozačima se preporuča da rade češće stanke ukoliko putuju tijekom dana.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.NEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene