Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dalje je vrlo teško zdravstveno stanje 22-godišnjeg pripadnika Oružanih snaga koji je u srijedu ozljeđen u eksploziji na vojnom poligonu u Cerovcu kod Karlovca, a u pripremi je i mogući medicinski transport za nastavak njegovog liječenja iz karlovačke Opće bolnice u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu, doznaje se u karlovačkoj bolnici.


Sanacijski upravitelj karlovačke Opće bolnice, Suad Crnica, rekao je da liječnici čini sve kako bi se, što je moguće bolje, teško ozlijeđeni 22-godišnji pacijent pripremio za medicinski prijevoz, a da mu se ne bi dodatno ugrozilo zdravstveno stanje.

Vezani članci Eksplozija u Stenjevečkoj ulici - 3 Noćna drama u Zagrebu: Mladić teško ozlijeđen u eksploziji, policija ima sumnjivca Dvoje ljudi poginulo u eksploziji plina u Rusiji - 2 VIDEO Eksplozija u Rusiji: Dvoje poginulih, nekoliko osoba još uvijek pod ruševinama

Napominje da je premještaj pacijenta iz karlovačke bolnice u KB Dubrava potreban zbog ozljeda glave i posebno lica, jer su u KB Dubrava, uz ostalo, i liječnici maksilofacijalne kirurgije, kakvih u Karlovcu nema.

U jučerašnjoj eksploziji na vojnom poligonu Cerovac na karlovačkom području, ozlijeđeni su 41-godišnji časnik, instruktor koji je bio zadužen za uništavanje eksplozivnih sredstava i 22-godišnji polaznik 15. naraštaja temeljne časničke izobrazbe.

Četrdesetjednogodišnji instruktor nakon ranjavanja zbrinut je u Općoj bolnici u Karlovcu, ali je sinoć zbog potrebnih dijagnostičkih pregleda glave, prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu, gdje će ostati na daljnjem liječenju.

Sinoć je stanje 22-godišnjeg polaznika temeljne časničke izobrazbe, koji je s ozljedama opasnim po život bio na višesatnoj operaciji, bilo stabilno. "Radi se i dalje o teškim ozljedama opasnim po život, te će se nastaviti mjere intenzivnog liječenja tijekom noći i nadati se oporavku sljedećih dana", izjavio je sinoć dr. Crnica.

Poligon u Cerovcu jučer je posjetio i ministar obrane Josip Buljević, a sinoć je u karlovačkoj bolnici izjavio da su radi utvrđivanja okolnosti eksplozije u kojoj su ranjena dvojica pripadnika Oružanih snaga, uz očevidne ekipe formirana i tri povjerenstva - jedno u sklopu postrojbe, drugo u sklopu Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera OS RH.

Prema priopćenju MORH-a, do nesreće je došlo "pri završnom uništavanju minsko-eksplozivnih sredstava korištenih u obuci na za to predviđenome mjestu". Na teren je sa suradnicima tijekom dana stigao i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Mirko Šundov. (Hina)