Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisu Srbi započeli rat u Vukovaru'

Stanimirović: Na Ovčaru su odvedeni vojnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a dao je intervju beogradskoj Politici u kojem govori o posjetu srpskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru.

Stanimirović se nada da će protokoli iz vukovarske bolnice koje je donio Tadić rasvijetliti tko su ljudi odvedeni na Ovčaru. Stanimirović tvrdi da su to bili preobučeni vojnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović Srbija odustaje od suđenja Purdi? Slika nije dostupna Neće više šutjeti Branitelji pokrenuli peticiju za ukidanje abolicije Stanimiroviću

'Hrvatska strana stalno potencira da su iz bolnice na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje. S druge strane, imamo informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike i sada ovi protokoli koji su sada predani mogu rasvijetliti što je tu istina, koliko je bilo stvarnih bolesnika, a koliko vojnika, jer, oni koji su u tim protokolima, zapravo su preobučeni vojnici', rekao je Stanimirović za Politiku.

'Rat u Vukovaru nisu započeli Srbi'

Stanimirović kaže da je ratni zločin u Vukovaru učinjen i to što se Tadić ispričao i zatražio oproštaj je civilizacijski čin, a za SDSS svojevrsno olakšanje, jer je i on kao predsjednik Srbije primio teret te odgovornosti na sebe.

>> 'Tadić je 'gutao knedle' kad je slušao naše priče'

>> Ured Borisa Tadića: U Vukovaru je iznio službena stajališta Srbije

'S druge strane, Josipović je prvi put javno rekao da su ubijani i srpski civili i da je u uklanjanju posmrtnih ostataka sudjelovala i država. Njih dvojica s premijerkom Jadrankom Kosor primili su i delegaciju Srba čiji su najmiliji ubijeni prije početka ratnih operacija na tom području. To je veoma značajno kada se razgovara o tome kako je počeo rat u Vukovaru, jer je do sada uvijek rečeno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji'.

Smatrate li ove izjave primjerenima za stranku koja djeluje u Hrvatskoj?

  • Da, svatko ima pravo na svoje mišljenje
  • Nikako. Ovo je strašno.
  • Ovo nije primjereno za nikoga
  • Bilo bi nevažno da nisu na vlasti u Hrvatskoj
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene