Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na tvrdnje Hrvata

Ured Borisa Tadića: U Vukovaru je iznio službena stajališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured srbijanskog predsjednika priopćio je da je Boris Tadić tijekom posjeta Hrvatskoj u četvrtak iznosio stajališta države Srbije, a ne svoja osobna stajališta, reagirajući time na tvrdnje nekih hrvatskih stranaka i medija, prenosi Tanjug.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

Iz ureda srbijanskog predsjednika naglašavaju da Tadićev posjet 'nije bio osobni, nego radni' te da je sve što je predsjednik Srbije rekao u Vukovaru, na Ovčari te u Paulin Dvoru službeno stajalište države Srbije.

Tanjug je u Tadićevu uredu zatražio komentar tvrdnje 'dijela hrvatske javnosti' i 'Hrvatske stranke prava' da je Tadić u Hrvatskoj boravio neslužbeno i da su njegove poruke i isprike zapravo njegov osoban stav.

>> Josipović: Ispričao sam se srpskim žrtvama u Paulin Dvoru

>> 'Došao sam pokazati da je Srbija danas drugačija zemlja'

Tadić je suprotno, kako podsjeća Tanjug, naglasio još tijekom samog posjeta u četvrtak, poručivši kako osobne geste u procesu pomirenja nisu dovoljne. Agencija dodaje kako dio, uglavnom neslužbene, hrvatske javnosti, za razliku od službenog Zagreba, nastoji minimizirati važnost Tadićeva posjeta Ovčari te relativizirati njegovu ispriku tumačenjima da je riječ o Tadićevom osobnom stajalištu. (Hina)

Znači li Vam službena isprika u ime Srbije više od one osobne srbijanskog predsjednika?

  • Naravno, službeni stav Srbije važniji je od Tadićevog osobnog
  • Službeno ili osobno, nije bitno, glavno da se ispričao
  • Nikakva isprika nije dovoljna

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene