Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša budućnost za Hrvatsku?

Kreditni rejting bi nam mogao biti GORI OD SMEĆA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Standard & Poor's predviđa nam ne baš blistavu budućnost s mogućnošću novog pada kreditnog rejtinga koji je već i sada u 'smeću'.

Loše vijesti za Hrvatsku stižu iz agencije Standard & Poor's. S&P snizio je izglede za kreditni rejting Hrvatske sa stabilnih na negativne, zadržavši pritom važeći rejting za zaduživanje u inozemnoj i domaćoj valuti na BB+, piše Poslovni dnevnik.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna U novom izvješću S&P: Kreditni rejting Zagreba mogao bi postati NEGATIVAN!

'Negativni izgledi odražavaju naše stajalište da bismo mogli sniziti rejting Hrvatske u idućih godinu dana, ako situacija u gospodarstvu bude slabija nego što se očekuje, ako se deficiti povećaju ili ako vanjsko financiranje postane izazovnije', stoji u izvješću S&P-a.

>> Kreditni rejting Slovenije u 'smeću': Hoće li Ljubljana zatražiti pomoć EU?

S&P smatra kako je Hrvatska ulaskom u EU stekla dobre prilike za rješavanje ključnih problema, no kako bi se lako moglo dogoditi da EU fondovi dostupni Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020. godine ostanu neiskorišteni.

Agencija očekuje da će domaća potražnja ostati potisnuta u razdoblju 2014./2015. i to zbog razduživanja privatnog sektora i visoke stope nezaposlenosti. Blagi oporavak očekuju od 2014. godine, a pozitivan pomak vide u pogledu reformi - privatizacije državnih tvrtki, reforme Zakona o radu i mirovinske reforme.

Kada u listopadu Eurostat objavi podatke o fiskalnoj situaciji u EU, Standard & Poor's smatraju kako bi se tada Hrvatska mogla suočiti s postupkom prekomjernog duga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene