Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SSSH najavio prosvjed protiv poskupljenja za 12. travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizirat će 12. travnja na Trgu bana Jelačića prosvjed protiv poskupljenja i narušavanja standarda građana, a ostali sindikati mogu se priključiti ako dovedu isti postotak članstva kao i SSSH, odlučilo je Vijeće tog sindikata.

Radničke demonstracije protiv gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji na središnjem zagrebačkom trgu počet će u podne u subotu, 12. travnja, a organizirat će ih SSSH i njegovi udruženi sindikati.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Slika nije dostupna NHS protiv poskupljenja kruha

Na prosvjed SSSH poziva umirovljeničke i studentske organizacije i udruge, te sve ostale sindikalne središnjice po kriteriju - koliki postotak članstva sindikata udruženih u SSSH, toliki postotak članstva sindikata udruženih u druge središnjice, svaki sa svojim obilježjima.

O organizacijskim detaljima i konkretnim pripremama Vijeće će raspravljati na idućoj sjednici, zakazanoj za 29. veljače.

To znači da najveća hrvatska sindikalna središnjica u prosvjed ide sama pa će izostati najavljeni zajednički sindikalni prosvjed, koji su zagovarali čelnici nekih drugih središnjica.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izrazio je razočaranje takvom odlukom SSSH-a ocjenivši kako to "nije dobra poruka Saveza, jer se njome razbija sindikalno jedinstvo".

Ako je SSSH stvarno toliko jak, onda je trebao pomoći drugim
sindikatima u organizaciji zajedničkog prosvjeda, a ne iskoristiti to za "hvatanje bodova u bitki za prestiž", kazao je Sever.

Sindikati su na današnjem sastanku s premijerom Ivom Sanaderom dogovorili osnivanje povjerenstva za praćenje rasta cijena i predlaganje mjera za zaštitu standarda građana, kao i slična tripartitna povjerenstva zadužena za energetiku, poljoprivredu, poduzetništvo i sl.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević nakon sastanka je izjavio da sindikalnih prosvjeda neće ni biti ako će ta povjerenstva biti djelotvorna i postići dobra rješenja za građane.

Vijeće SSSH danas je također izglasalo povjerenje predsjednici SSSH Ani Knežević. Postupak opoziv pokrenuo je Sindikat poljoprivrede jer je u studenome 2006. potpisala ugovor o prodaji nekretnine SSSH-a, zgrade poznate pod nazivom Bedem u Splitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene