Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središnjica HSS-a opovrgava da je županijska organizacija te stranke iz Sisačko-moslavačke županije najavila da će se održati skup podrške Marijani Petir u vrijeme održavanja sjednice Predsjedništva HSS-a


Iz Središnjice Hrvatske seljačke stranke (HSS) u ponedjeljak navečer su opovrgnuli da je iz županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije Hini poslana obavijest da će se u vrijeme trajanja sjednice Predsjedništva HSS-a u utorak, na kojemu će se odlučivati o statusu petero suspendiranih članova te stanke, održati skup podrške europarlamentarki Marijani Petir i ostalim suspendiranim članovima.

Vezani članci Krešo Beljak, predsjednik HSS-a Pojavila se informacija da je Krešo Beljak izbačen iz HSS-a, on demantira: "Smiješno, pa danas nije 1. april" Krešo Beljak, predsjednik HSS-a Krešo Beljak o reformi lokalne uprave: Ljudi će iz smjenjivih postati nesmjenjivi dužnosnici

"E-mail adresa s koje je stiglo pismo na koje se pozivate nije službena e-mail adresa županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije. HSS Sisačko-moslavačke županije ima svoje legalno izabrano vodstvo na čelu kojeg je saborski zastupnik i potpredsjednik HSS-a Željko Lenart te, prema saznanjima stranačkog vrha, ta županijska organizacija niti itko od članova te županijske organizacije ne stoji iza e-maila koji je pristigao na Vašu adresu", navodi u priopćenju voditeljica Odjela za odnose s javnošću HSS-a Ivana Tomić.

Ističe i kako su o sjednici Predsjedništva HSS-a svi suspendirani članovi stranke obaviješteni 1. lipnja te da dosad nitko od njih petero nije službeno obavijestio tajništvo stranke o eventualnom nedolasku na sjednicu Predsjedništva. U obavijesti dostavljenoj Hini tvrdi se, naime, da je sjednica Predsjedništva sazvana namjerno u utorak jer se znalo da je Petir na službenom putu.

Predsjedništvo HSS-a u utorak će, kako je potvrđeno u središnjici HSS-a, uz analizu lokalnih izbora donijeti odluku o rješavanju statusa petero suspendiranih članova - Marijane Petir, Marijane Fabić-Rusak, Momira Karina, Tomislava Katanovića i Damira Lukača. (Hina)