Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinska granična policija preuzela je od slovenskih policajaca, zbog nezakonita prelaska državne granice, 58-godišnjega srbijanskoga državljanina, izvijestila je policija.


Srbijanski državljanin je kao putnik u autobusu iz Prištine namjeravao posjetiti rodbini u Sloveniji pa je u srijedu preko graničnoga prijelaza Bajakovo legalno ušao u Hrvatsku te nastavio put do Zagreba.

Vezani članci Gužve na cestama, ilustracija Susjede zatekla odluka da se veliki dio Hrvatske prebaci u "narančastu" zonu: "Bilo je naporno i graničnoj policiji koja se susretala s nezadovoljnim turistima u povratku" Granični prijelaz, ilustracija Novi režim na granici: Slovenija objavila tko sve i pod kojim uvjetima od utorka smije u zemlju

Dan kasnije, autobusom je stigao do Varaždina, a potom u Dubrave Križovljanske, gdje je oko 10.15 sati, pješice izvan graničnoga prijelaza, u mjestu Goričak, ušao u Sloveniju, a tamo ga je ubrzo zatekla slovenska policija.

Upravnim postupkom srbijanskom državljaninu je određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci, a nakon postupka na graničnom prijelazu Bajakovo udaljen je iz Hrvatske. (Hina)