Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Đuro Popijač, koji prisustvuje uz mnoge druge uzvanike dočeku srpskog predsjednika Borisa Tadića, još jednom je istaknuo važnost gospodarske povezanosti sa Srbijom.


'Srbija je svakako jedan od naših najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera. To je zapravo jedna od rijetkih zemalja s kojom imamo trgovinski suficit, tako da su ovi događaji i na političkoj, i na gospodarskoj razini dodatan poticaj postojećim gospodarskim odnosima', istaknuo je.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ne mogu premijerka i ministar hodati po svijetu i tražiti tržište' Slika nije dostupna VIDEO: Nakon presude vladajući političari bježali od novinara

>> Boris Tadić stigao na Pantovčak

'Dosta naših kompanija je već prisutno tamo, prvenstvno one koje se bave hranom i proizvodnjom građevinskih materijala', podsjetio je Popijač i dodao kako je i turističko tržište u zamahu.

'Čini mi se da se i na tom polju postižu sve bolji rezultati', rekao je. Istaknuo je kako su investicije i investicijska suradnja jednako važni pa tako i sa strane srpskih ulagača, iako su hrvatski ulagači uložili više u Srbiju.