Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSP-a Daniel Srb, otvarajući danas u Zagrebu stranačku konvenciju, poručio je kako će HSP na lokalnim izborima pokazati što je istinsko zauzimanje za nacionalne interese nasuprot nesposobnoj vladi, ali i političkim trgovcima, koji se pozivaju na pravaštvo, a koaliraju bilo s kim samo da bi došli do određenih pozicija.


Na trećoj konvenciji HSP-a, organiziranoj za središnji dio Hrvatske uoči predstojećih lokalnih izbora, Srb je ponovio kritike aktualnoj vlasti zbog pada industrijske proizvodnje i BDP-a, rasta nezaposlenosti, poreza, osiromašenja stanovništva i rasprodaje zemlje strancima.

Istaknuvši HSP kao jedinu istinsku pravašku stranku koja se zauzima isključivo za interese Hrvatske, okomio se i na 'lažne pravaše, kojima je politički program nebitan, i ne rade ništa drugo nego kombiniraju kako bi došli do određenih mandata'.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Hrvatska treba hitno poslati oružane snage na granicu sa Srbijom' Slika nije dostupna HSP: Hrvatska u EU neće o ničemu odlučivati

>> Srb: Jedino čime se Vlada može pohvaliti su novi porezi

'HSP zna voditi državnu politiku koja će služiti Hrvatima, a ne osobnim ili inozemnim interesima. Nažalost, naše poruke teško dospijevaju do građana jer nam je nesklona glavnina medija, u pretežnom vlasništvu stranih kompanija', ustvrdio je Srb, pozvavši predsjednike stranačkih podružnica da, u nedostatku medijske podrške, HSP-ovo zauzimanje za nacionalne interese na pravi način prenesu neposrednim kontaktom s biračima.

Skupu se obratio i Siniša Šukunda, predsjednik HSP-a Grada Zagreba i kandidat Pravaškog bloka za zagrebačkog gradonačelnika, istaknuvši važnost predstojećih lokalnih izbora koji će biti 'posljednji izbori u neovisnoj i suverenoj Hrvatskoj, prije ulaska u EU'.

U svom govoru osudio je ponašanje pojedinih lokalnih dužnosnika koji su se 'u gradskim skupštinama počeli obraćati zastupnicima na engleskom jeziku iako još nismo ni ušli u Uniju', te poručio da se HSP i danas zauzima za hrvatski jezik i hrvatskog čovjeka kao i u vrijeme otpora Khuenu Hedervaryju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook