Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za odštetu od prošlogodišnje poplave obitelj Hršak u Beljevini, pokraj Našica, od države je dobila 53 kune.


Iako je voda uništila gospodarske objekte, vanjsku fasadu i unutrašnjost spavaće sobe, šteta im je procijenjena na 230 kuna. S obzirom na to da je država isplatila 23 posto od prijavljene štete, obitelji Hršak, na račun su sjele 53 kune!

Vezani članci Ratko Maček, Ivo Sanader Koja je cijena izgubljenih godina života? Pokušat će to saznati Ratko Maček, i ne samo on: ''Moj gubitak je golem, on je praktički neizreciv'' Ovčara Stigla pravomoćna presuda: Tri obitelji žrtava ratnog zločina na Ovčari dobit će naknadu štete

>> Slavoncima država još nije isplatila odštete od poplava

U Općini Đurđenovac kažu da s prijavom i procjenom šteta nemaju nikakve veze, već samo prosljeđuju državni novac krajnjim korisnicima. 'Utvrđena je šteta na jednoj fotelji i tepigu starima 10-ak godina koji se nalaze u prostoriji isopd razine zemlje. Povjerenstvi nij eutvrdilo nikakvu drugu štetu', piše u priopćenju općine Đurđenovac.

'Lupa mi srce, osjećam se kao žaba koju će roda pojesti, osjećam se jadno, žalosno, pogano i sramotno', rekla je Gordana Hršak. Država je oštećenima u poplavama isplatila više od 300 milijuna kuna - tek četvrtinu od procjene. Sa svojom četvrtinom, Hršakovi su očistili zagađeni bunar.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju