Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već idući tjedan

Spremaju se smjene u Plinacru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada se vrati iz Finske, premijera čeka rješavanje stanja u državnim tvrtkama. Tu je JANAF kojemu je jučer poslan i inspekcijski nadzor ministarstva finanacija te Plinacro koji je od početka tjedna imao čak dva sporna slučaja.

Nije se javljao ni premijeru ni medijima, a onda je stao pred kamere. Predsjednik nadzornog odbora Plinacroa progovorio je o angažiranju odvjetničkog ureda u kojem je partnerica supruga premijerova predstojnika ureda.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Potvrđeno za Dnevnik Nove TV Turudić pred saborskim Odborom za pravosuđe nije rekao istinu: Iz slučaja svog bratića izuzeo se kasnije nego što je tvrdio Slika nije dostupna "Kvalitetno rješenje" OSTAJU LI HDZ-u SAMO GUBITAŠI? Dobrović dobiva čitav energetski sektor i postaje jedan od najmoćnijih Hrvata

'Ni s gospodinom Milanovićem, ni s gospodinom Sauchom nikada nisam razgovarao o angažmanu odvjetnika u Plinacru, niti na bilo koji drugi način komunicirao o tome', kazao je Ivan Družić, predsjednik nadzornog odbora Plinacra.

Preuzimanjem funkcije Družić je za pravne savjete angažirao ured u koji ima osobno povjerenje. 'Gospođu Saucha nisam poznavao. Moj kontakt je isključivo kolega Mladen Prka, odvjetnik u kojeg ja imam osobno i stručno povjerenje', dodao je Družić.

Nekadašnji SDP-ovac u Plinacru je tvrdi došao kao stručnjak. 'Od 1994 nisam član, niti jedne stranke i moj je angažman u Plinacru isključivo stručne prirode', kazao je Družić.

>> 'O angažiranju odvjetničkog ureda Sauchine supruge nisam razgovarao s premijerom'

Družić je rekao što ima i otišao, ne dopustivši pitanja. Ni jednom riječju nije spomenuo supruga HNS-ove ministrice Mrak Taritaš, također zaposlenog u Plinacru. Dok je ministričin muž odlučio otići, odvjetnički ured supruge Milanovićeva predstojnika ureda na to ni ne pomišlja.

No, kako doznajemo, ugovor s njima bi ipak mogao biti raskinut dolaskom nove uprave. Potvrđeno nam je, iako neslužbeno, da bi Vlada već idući tjedan mogla smijeniti aktualnu upravu Plinacra.

'Smatram se odgovornim za dobre poslovne rezultate i da je sve napravljeno po zakonu, a o mojoj stručnosti svjedočit će rezultati sve ostalo je stvar vlasnika', kazao je Mladen Antunović, predsjednik uprave Plinacra.

Vlada je njime nezadovoljna. Uz aferu im se predbacuje i loše trošenje državnog novca. To kontrolirala financijska inspekcija. Ista inspekcija ušla je i u JANAF zanima ih zašto monopolist troši puno na reklamiranje. 'JANAF nastoji biti 'dobar susjed' i 'pravi partner' u zajednici u kojoj djeluje te na različite načine podupire društveno korisne projekte. JANAF je u prošloj godini utrošio 736.315, 85 kuna promidžbene akivnosti, a to čini 0,15 posto od ukupnih prihoda.

Šef JANAF-a HNS-ov Dragan Kovačević ne želi davati izjave. Tvrdi kako se nije protivio ulasku inspekcije u tvrtku. Kovačević je posljednjih mjeseci u više navrata kao HNS-ovac oštro govorio protiv vladinih poteza. Suprotstavljao se ministru Liniću. Smatra ga se čovjekom Radimira Čačića te sve češće spominje kao jedan od razloga sukoba unutar koalicije te budućeg kandidata za smjenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene