Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kvalitetno rješenje"

OSTAJU LI HDZ-u SAMO GUBITAŠI? Dobrović dobiva čitav energetski sektor i postaje jedan od najmoćnijih Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od velikih novosti u budućoj vladi bit će goleme ovlasti novog ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Naime, u to će se Ministarstvo preseliti cijeli energetski sektor. Iz mMinistarstva gopodarstva - struja, nafta, plin, ali i sektor vodnog gospodarstva iz Ministarstva poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Ilustracija JOŠ I TO! Novi udar na džepove građana: Od 1. travnja iduće godine stižu veći računi za plin Slika nije dostupna Netko mora platiti... Vlada i dalje ne daje odgovor: Tko će na kraju platiti skuplji plin, ako ne građani?

Budući MOST-ov ministar tako će osim okolišem upravljati i cijelom energetskom sudbinom zemlje, velikim investicijama i strateškim projektima.

Ministar zaštite okoliša u novoj vladi postat će jedan od najmoćnijih ljudi u zemlji jer će upravljati naftom, plinom, strujom, vodom. U energetskom su sektoru strateške tvrtke poput INE, HEP-a, Janafa i Plinakra. U njima ukupno radi oko 24 tisuće zaposlenih, a prošle su godine imale 34 milijarde i 680 milijuna kuna prihoda. Hoće li HDZ-u ostati samo gubitaši?

"Energetske tvrtke imaju svoj život, a mislimo da je ovo kvalitetno rješenje gdje se prijedlozi koji će se donositi na vladi mogu iznjedriti i interese daljnjeg ulaganja u energetski sektor, isto tako i zaštitu okoliša naravno i klimatske promjene", kaže mandatar Andrej Plenković.

Na pitanje kako bi se onda podijelilo te energetske tvrtke, Plenković odgovara da "nema podjela, imate javne natječaje pa ćete vidjeti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene