Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otpad kraj dječjeg igrališta

Sprema se novi prosvjed u Splitu? "Mi ćemo taj problem riješiti"

U Splitu čak i unutar zidina Dioklecijanove palače imaju ozbiljnih problema s otpadom. Kao da to nije dovoljno, prikupljeno smeće prekrcava se kraj jedinog dječjeg igrališta u centru Splita, zbog čega su Getani spremni i na prosvjedne akcije.

Pretovar prikupljenog smeća obavlja se kraj dječjeg igrališta u centru Splita, zbog čega se bune stanovnici tog dijela grada, a još je u srpnju 2022. reagirala i pravobraniteljica za djecu tražeći da se razmotri neka druga lokacija. Dosad nije dobila odgovor. 

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Gradonačelnik Ivica Puljak je planirao da se pretovar obavlja u drugom dijelu Splita, no stanovnici Spinuta su se prosvjedima izborili da ponište tu odluku. 

"Nažalost gradsko vijeće nije podržalo tu odluku. Gradsko vijeće je donijelo jednu populističku mjeru da zatvori oči pred problemom i problem ne riješi. A mi ćemo taj problem riješiti", rekao je Puljak, kojemu prijete prosvjedi stanovnika centra ukoliko to ne učini.

Cijeli prilog Ivana Kaštelana pogledajte u videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene