Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara

Spomen-ploča za šest poginulih Tigrova kod Erduta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara otkrivena je spomen-ploča u znak sjećanja na šest poginulih pripadnika 1. Gardijske brigade Tigrova koji su ubijeni čuvajuči državnu granicu 25. srpnja 1991. na prostoru bivšeg odmarališta osječkog Vodovoda kod Erduta.

U ime Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara dopredsjednik Damir Pučak je istaknuo kako su hrabri hrvatski branitelji poginuli od pripadnika bivše JNA koji su bez ikakva upozorenja ispalili 24 minobacačke granate s područja Vojvodine. Dodao je kako se tim napadom bivša JNA otvoreno stavila na stranu agresora i pobunjenika protiv ustavnog poretka Republike Hrvatske.

Uz šestoricu poginulih pripadnika 1. Gardijske brigade Tigrova, 18 je pripadnika te brigade teško je ranjeno. Taj se zločin dogodio samo nekoliko dana uoči masakra hrvatskih policajaca u daljskoj policijskog postaji, 1. kolovoza 1991. godine.

Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak, odajući priznanje za svete žrtve hrvatskih branitelja koji su svoje živote dali za Hrvatsku, rekao je kako predstoji dugačak put da se ispune snovi svih poginulih za hrvatsku slobodu. Prozvao je hrvatsko pravosuđe da nažalost i 20 godina poslije krvavog rata agresori nisu sankcionirani.

Načelnik PU Osječko-baranjske Željko Prša, kao izaslanik ministra unutarnjih poslova, rekao je kako svi zločini moraju biti sankcionirati s imenom i prezimenom počinitelja.  U ime ministra hrvatskih branitelja nazočan je bio Mladen Lončar. Ispred spomen ploče s imenima poginulih zapaljene su svijeće i položeno cvijeće. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene