Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Art terapija

Studij koji dovodi mlade u Slavoniju: "Sjajno nam je i uživamo''

Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Spoj umjetnosti i medicine, poznat kao art terapija, popularan je u svijetu. Iako je zanimanje art terapeuta već naširoko poznato, studij nije. Umjetnička akademija, Medicinski fakultet i Klinička bolnica, svi u Osijeku, svojim programom u Slavoniju privlače i studente i profesore.

Buduće zanimanje studenata art terapije će biti liječiti ljude glazbom, plesom i glumom.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

"Sjajno nam je i uživamo, ne samo u programu nego i općenito u druženju", govori Mia Janković Shentser, studentica art terapije.

Toliko sjajno da Mia zbog studija u Osijek dolazi čak iz Izraela. No ona nije jedini takav slučaj, Krunislav je Makedonac koji inače boravi u Parizu.

"Grad Osijek, kojeg puno ljudi napušta je napravio centar koji tjera ljude da dođu ovdje i osjećaju se obogaćeni novim znanjem", govori Krunislav Stanovski, student art terapije.

Osječko sveučilište objedinilo je medicinu i umjetnost. Prošle godine upisali su prvu generaciju, a zbog velikog zanimanja, studente upisuje i ove godine.

"Studij je vrlo ozbiljan, studiozan. Naši studenti mogu dobiti veliko znanje, i mogućnost mogućnost stjecanja profesije koja je tek u začetku", govori Tatjana Bertok - Zupković, voditeljica studija kreativne terapije.

Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Terapija plesom, glazbom i glumom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Terapija glazbom, plesom i pokretom, dramom i likovnim stvaranjem u svijetu je već praksa. Koristi se u radu s djecom i adolescentima sa psihičkim tegobama, delikventskom populacijom, oboljelima od onkoloških bolesti, ovisnicima, zatvorenicima.

To je terapija u psihičkom smislu, bavimo se zapravo mentalnim zdravljem i emocijama", govori Jelena Sitar Cvetko, profesorica dramaterapije.

"Uključuje se cijelo tijelo u terapijski proces. Znači jednom kad krenete u terapijski proces, bilo u edukaciji bilo u samoj terapiji, ne možete ostati isti. Kompletno se transformirate", govori Sanela Janković Marušić, profesorica terapije pokretom i plesom.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene