Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki dan 4-6 autobusa

TUŽNA SLIKA HRVATSKE S ovog kolodvora svaki dan na stotine ljudi odlaze iz naše zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svakoga dana s osječkog kolodvora put Njemačke odlaze četiri autobusa. Zbog povećanog broja putnika uvode se i dodatne linije, pa će nedjeljom prema Njemačkoj voziti njih šest.

S osječkog kolodvora autobusi u Njemačku odlaze svaki dan. 'Uglavnom se to kreće negdje oko 4 polazaka dnevno, osim četvrtkom i nedjeljom kad je taj broj polazaka i veći, nedjeljom imamo 6 polazaka za Njemačku', kaže voditelj kolodvora Osijek, Mario Marić.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Slika nije dostupna Masovno iseljavanje Svjetski dan hrane: Hrvatska ima resurse, ali hranu nema tko proizvoditi

Linije su udvostručene otkako je tržište liberalizirano za prijevoznike. Putuje se u oba smjera, no njemački gradovi često su odredište zbog egzistencije.

U prvom tromjesečju ove godine, Njemačka je tražila gotovo milijun radnika - najviše medicinare i informatičare. Samo iz Hrvatske prošle se godine ondje iselilo više od 50.000 ljudi.

Lokalne vlasti stanovništvo nastoje zadržati subvencijama, no novca nema dovoljno pa traže decentralizaciju. 'Osječko-baranjska županija zapravo u suradnji s poslovnim bankama subvencionira kamatu za kredite tvrtkama (blic) Isto tako imamo i bespovratna sredstva koja županija daje na godišnjoj razini oko milijun kuna', kaže osječko-baranjski župan Dragan Vulin.

Na osječkom području u travnju je bilo dvostruko više radnih mjesta nego u ožujku, 3031, i to uglavnom u javnoj upravi i obrani. Najmanje je posla u proizvodnji, pa su pozitivni pomaci još uvijek sporiji od prometa na kolodvorima.
 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene