Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje slučaj

Roditelji u panici, muškarac vreba djevojčice i vabi ih slatkišima: "Imao je kapu, sunčane naočale i medicinsku masku"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Roditelji na solinskom području strahuju nakon što je, navodno, muškarac pokušao slatkišima vabiti njihovu djecu u automobil. Policija je upoznata sa slučajem.

Obavijesti o pokušajima otmice djece osvanule su na društvenim mrežama. Roditelji su u strahu. Kroz deset dana su dvije djevojčice doživjele istu situaciju. Muškarac ih je vabio u automobil slatkišima. Obje djevojčice su pobjegle na vrijeme.

Oba incidenta su se dogodila na solinskom području.

"Prekjučer je prijateljičinu kćer, iz 5. razreda, između Salone i Ninčevića neki luđak nagovarao da mu uđe u auto. Mala se upkašila, počela je trčati i uspjela pobjeći. Imao je kapu, sunčane naočale i medicinsku masku tako da ništa od fizionomije nije primijetila ništa, jedino je vidjela da su dubrovačke tablice. Prijateljica je prijavila policiji pokušaj otmice i rekli su joj da postoji već prijava slična za dubrovačku tablicu pa razglasite okolo jer u medijima nema ništa", upozorenje je koje se širi društvenim mrežama.

Slobodna Dalmacija je otišla na teren kako bi se uvjerila u informacije koje kolaju društvenim mrežama. Saznali su od više osoba da se radi o dvije prijave na temelju izjava djevojčica od 12 godina.

Pročitajte i ovo Reakcija Filipa Zavadlava na snimku poruke koju je poslao djevojci Nastavljeno suđenje VIDEO/FOTO ''Marija, neće ovo biti dobro!'': Na suđenju Zavadlavu puštena snimka koju je poslao djevojci uoči ubojstva, pogledajte njegovu reakciju

"Jedna djevojčica je kazala kako se radilo o Mercedesu i Volkswagenu, dubrovačkih registarskih tablica", rekla je jedna majka, dok je druga pak kazala da Volkswagennije imao dubrovačke nego splitske tablice te da nisu bili kombiji.

"Policijska postaja Solin je u proteklih 10 dana zaprimila dvije informacije u kojima je navedeno da je nepoznata osoba pozivala dijete u vozilo. U oba slučaja je navedeno da nepoznata osoba nije izlazila iz vozila i nije bilo nasilnog pokušaja stavljanja djeteta u vozilo", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske za Slobodnu Dalmaciju te istaknuli da svaku prijavu shvaćaju ozbiljno, ali da se do sada ni jedna nije pokazala istinitom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene