Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 2023. godine

Žele rasteretiti preopterećene lokalitete: Splitsko-dalmatinska županija dobiva projekte od 60 mil. kn

Izgled budućeg Centra za posjetitelje (Izvor: Splitsko-dalmatinska županija)
Izgled budućeg Centra za posjetitelje (Izvor: Splitsko-dalmatinska županija)
Aktualno Galerija Izgled budućeg Centra za posjetitelje (Izvor: Splitsko-dalmatinska županija) Izgled budućeg Centra za posjetitelje (Izvor: Splitsko-dalmatinska županija) +0 Rijeka Jadro (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Do 2023. godine trebala bi biti završena dva ukupno 60 milijuna vrijedna turistička projekta, "Skriveni habitati" i "Jadro - izvor života", koje je u srijedu predstavila Splitsko-dalmatinska županija.

Prvi je kapitalni županijski projekt u sklopu kojeg će se napraviti jedinstveni Centar za posjetitelje, koji interpretira prirodnu baštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte i ovo Blaženko Boban NAKON IZBORNOG PORAZA Pljušte ostavke u splitskom HDZ-u, župana optimizam ne napušta: ''Izaći ćemo jači iz ovoga'' Koronavirus, ilustracija - 7 Nikad više oboljelih Eksplozija zaraze u dalmatinskoj županiji: Danas novi rekord s više od 1500 novooboljelih

Kreće od interpretacije Mosora kao prirodne baštine u neposrednoj blizini turistički najfrekventnijeg izlaza s autoceste kako bi, objasnio je župan Blaženko Boban, turiste usmjerili na vrijednu prirodnu baštinu županije, rasteretili turistički preopterećene lokalitete te prezentirali zašto treba posjetiti ostale dijelove županije, prvenstveno Dalmatinsku zagoru.

Projekt "Skriveni habitati" uključuje i izgradnju zgrade te stalnog postava koji usmjerava turiste na različite lokalitete prirodne baštine u županiji, preko multimedije, aplikacija te više edukativnih staza i škole u prirodi, osmišljenih u suradnji s velikim brojem partnera i suradnika, a s ciljem da se osigura cjelogodišnji turizam na području županije.

Župan Boban kazao je kako je je taj projekt, za koji je županija dobila 94 boda od mogućih 100, vrijedan 35 milijuna kuna, od kojih je iz EU osigurano 20 milijuna kuna, a ostatak će osigurati gradovi Split i Kaštela, Javna ustanova "More i krš" te općina Dugopolje.

Drugi projekt "Jadro - izvor života" vrijedan je više od 24 milijuna kuna. Riječ je o valorizaciji izvora rijeke Jadro i napuštenog tupinoloma koji je u sklopu izvorišta. I taj projekt, čiji je nositelj Javna ustanova "More i krš", dobio je 94 boda, pa župan i tu očekuje 20 milijuna kuna iz EU.

Najavio je skoro i treći projekt "Biševo - Modra špilja" u vrijednosti većoj od 27 milijuna kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene