Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda curi na mnogim mjestima

Gubici u vodovodu veći od 50 posto: Jedna splitska ulica trošila vodu koju nije plaćala

Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr)
Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kafići na Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) Kafići na Žnjanu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Voda curi na mnogim mjestima (Foto: Dnevnik.hr) Voda curi na mnogim mjestima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Glasnogovornica VIK-a Danijela Pranić Galerija 1/4 >>
Gubici vode u splitskom vodovodu veći su od 50 posto. A da stvar bude još gora, ima i onih koji se priključuju i ne plaćaju potrošenu vodu. Vodomjere se nalazilo i u dračama, a neki su se spajali i na drevni Dioklecijanov vodovod.

Splitski vodovod je otkrio jednog građanina koji se spojio na Dioklecijanov akvadukt bez da plaća račune. Ovo nije prvi takav slučaj. Naime, u splitskom kvartu Kamen nedavno je otkrivena gotovo cijela ulica koja je vodu trošila a nije ju plaćala.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen'' Mjesto Ruda - 3 Cetinska krajina Puknuo je magistralni cjevovod, voda je tekla cestom i nosila sve pred sobom: "Da su djeca 10 minuta kasnije išla na misu, diglo bi ih u zrak"

Vodomjere su nalazili i u drači, tvrde u Vodovodu. Kažu kako neki potrošači priključe i plastenike na vodoopskrbni sustav i tako kradu vodu.

"Radimo izračun potrošnje unazad pet godina i potrošači su obvezni platiti taj potrošak vode", rekla je Danijela Pranić, glasnogovornica VIK-a. "U situaciji ako imamo krađu, a stranke ne želi nadoknaditi štetu, prijavljujemo nadležnim tijelima", dodala je.

Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) Glasnogovornica VIK-a Danijela Pranić Foto: DNEVNIK.hr

I unatoč tome što većina Splićana redovito plaća račune i održavanje cijevi, voda curi na puno mjesta.

"Po našim pokazateljima [gubici u vodovodu] viši su od 50 posto s tim da se svi gubici ne mogu prikazati ilegalnim. Morate voditi računa da imamo stare cijevi", rekla je Pranić.

Nedavno se puno govorilo i o plaćanju računa žnjanskim ugostiteljima iz gradskog proračuna. U vodovodu još nisu izračunali je li ijedan račun plaćen iz gradskog proračuna. Kažu da se rade analize.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene