Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krizni stožer nije proveo plan'

Splitski SDP i HNS traže Kerumovu ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstva splitskih odbora SDP-a i HNS-a na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare zatražili ostavku gradonačelnika Željka Keruma optuživši ga da je odgovoran što u tom gradu nisu pokrenute pravodobne mjere zaštite od snježnih oborina, što je, kako su ustvrdila, ugrozilo sigurnost mnogih građana.

Također su zatražila žurnu sjednicu Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda - izvješćem o dosadašnjim mjerama zaštite od snježnih oborina u sklopu kojega će SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici tražiti ostavku gradonačelnika Keruma i njegovih suradnika.

Gradski krizni stožer nije izradio niti proveo plan o zaštiti života građana, od kojih se do danas u Splitu u padu na snijegu ili poledici ozlijedilo oko 800 te je vrijeme da gradonačelnik ode s te dužnosti, rekla potpredsjednica SDP-a Vesna Perak.

Predsjednik splitskoga HNS-a Goran Kovačević izjavio je da gradska uprava, gradonačelnik i njegovi suradnici nisu dostojni voditi grad jer su svojim postupanjem ili nepostupanjem u kriznoj situaciji materijalno i životno ugrozili sigurnost građana. On je usporedio Šibenik, gdje je palo 30 centimetara snijega, i Split, gdje ga je palo 25 centimetara, ali su zahvaljujući gradskim vlastima u Šibeniku posljedice manje nego u Splitu.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Šibenik bez 'snježnog dana'

'U Šibeniku nije proglašen 'snježni dan' kao u Splitu, nego je proglašeno izvanredno stanje i odmah organizirano čišćenje snijega te su ulice u tom gradu čiste, a u Splitu zaleđene. U Šibeniku je do sada bilo 50 ozljeda - lomova u padu na snijegu, a u Splitu je 800 takvih slučajeva', istaknuo je Kovačević. Po njegovim riječima, Kerum i njegovi suradnici svojim su izjavama o vremenskim neprilikama grubo narušili ugled Splita i njegovih građana, kojima se ponovno smije cijela Hrvatska.

>> Bečić poručila Splićanima: 'Držite se Božje zapovijedi - čuvaj se, čuvat ću te'

Vijećnica SDP-a Aida Batarelo istaknula je kako je splitska vlast pokazala da uopće ne zna funkcionirati u kriznim situacijama", a vijećnik HNS-a Joško Dvornik rekao je da je nesposobna, bahata i bezobzirna. Dvornik je također kazao kako su uprave splitskih komunalnih poduzeća 'krive što njihovi kamioni danima nisu bili na splitskim ulicama i uklanjali snijeg.

Splitski SDP-ovci i HNS-ovci poduprli su dr. Mariju Brajčić, koja je pokrenula akciju za prikupljanje potpisa radi raspisivanja referenduma za smjenu gradonačelnika Keruma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene