Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv?

Policija istražuje je li bilo propusta u Splitu zbog velikog broja ozlijeđenih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražuje se zbog čega je grad Split i tjedan dana nakon mećave bio okovan snijegom i ledom.

Splitska policija i splitsko Općinsko državno odvjetništvo obavljaju izvidne radnje radi utvrđivanja je li bio propusta u poduzimanju dužnih radnji obzirom na velik broj ozlijeđenih građana nakon nevremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

>> Bečić poručila Splićanima: 'Držite se Božje zapovijedi - čuvaj se, čuvat ću te'

Grad Split prošli je petak pogodila nezapamćena snježna mećava. Napadalo je i do 25 cm snijega. No, ni nakon nekoliko dana prometnice u gradu nisu bile očišćenje. Stanje se pogoršalo kada je snijeg postao led i kada je u splitskoj Općoj bolnici više od 700 osoba završilo radi lomova, uganuća i sličnih ozljeda.

Ovakve propuste Zakon tretira kao prekršaj, a kazne su novčane i to do 10 do 40 tisuća kuna. Brojni su građani već najavili da će privatnim tužbama tražiti plaćanje odštete. Dodajmo ovome kako smo o istrazi pitali i gradonačelnika Željka Keruma. On se ne osjeća odgovornim i nije želio dati izjavu.

Usprkos činjenici da su krenule izvidne radnje kako bi se utvrdilo je li bilo propusta, predsjednica splitskog gradskog vijeća Nevenka Bečić gostujući jučer u Dnevniku Nove TV nije pokazivala brigu.

'U Splitu ne vlada kaos, grad funkcionira besprijekorno i sve prometnice su funkcionalne. Ništa se neobično nije događalo proteklih dana', rekla je jučer Nevenka Bečić i poručila građanima da se drže Božje zapovijedi 'čuvaj se, čuvat ću te'. Osvrnula se i na broj ozlijeđenih sugrađana koji premašuje 700 i zaključila kako većina od njih nisu građani Splita već se radi o stanovnicima okolice i Dalmatinske zagore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene