Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor strateškog partnera

Pomorski institut podnio žalbu na natječaj: "Debeljak je vršio pritisak na upravu Uljanika, odluka je ništetna"

Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Splitski Pomorski institut podnio je žalbu na odabir Brodosplita kao strateškog partnera Uljanika.

Institut tvrdi da procedura nije ispoštovana jer im nije bilo omogućeno da budu prisutni pri otvaranju pristiglih ponuda.

Pročitajte i ovo Tomislav Debeljak (Foto: Boris Scitar/Vecernji list) Strateška industrijska grana Debeljak: ''Uljanik i 3. Maj su nezaobilazni u svijetu brodogradnje'' Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak (Foto: Dnevnik.hr) Strateški partner Debeljak o Uljaniku: "Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe, nema šanse da još imamo tuđi trošak"

„Predstavnici Pomorskog Instituta stavljeni su u neravnopravan položaj u odnosu na ostale ponuđače jer im nije omogućen sastanak sa Upravom Uljanika radi predstavljanja temeljnih značajki Ponude za sklapanje strateškog partnerstva i dokapitalizaciju Uljanika, što nije u skladu s odredbama o zaštiti tržišnog natjecanja“, poručuju s Instituta.

Smatraju da je odluka o odabiru strateškog partnera ništetna jer je „donesena u očitoj suprotnosti s interesima radnika, dioničara i vjerovnika Uljanika s obzirom na to da brodogradilište kojem prijeti stečaj više nije u mogućnosti čekati izradu i usuglašavanje Projekta Restrukturiranja sa stručnim službama Europske Komisije“.

Također smatraju da je predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak "vršio konstantan pritisak na članove Uprave i Nadzornog odbora Uljanika, zbog čega se u tom periodu nisu niti usudili zakazati sastanak predstavnicima Pomorskog instituta".

„Uprava i Nadzorni Odbor su nekompetentni, kontaminirani i nemaju kredibilitet za donošenje odluke od strateške važnosti za budućnost hrvatske brodogradnje, što potvrđuje promašen izbor Tomislava Debeljaka vlasnika Brodosplita, koji je zbog povrede (krađe) autorskih prava utužen pred Trgovačkim sudom u Splitu jer je u procesu privatizacije Brodosplita neovlašteno koristio Projekt pod nazivom: „ Uspješno Financijsko Poslovanje Hrvatske Pomorske Industrije“ Autora Capt. Ivana Kneževića, no vrijeme je pokazalo da je materija iz Projekta presložena za njegov kapacitet (nap. Zbog autorskih diskrecija) i nije bio sposoban na zadovoljavajućoj stručnoj i profesionalnoj razini implementirati Projekt u poslovanje brodogradilišta Brodosplit te nije ispoštovao preuzete obveze u programu restrukturiranja tog brodogradilišta“, navodi Pomorski institut u priopćenju.

Predlažu da Uprava, Nadzorni odbor i sindikati Uljanika donesu odluku o ništetnosti odluke o odabiru strateškog partnera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene