Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG PRIMANJA MITA

Dnevnik Nove TV doznaje kada će se splitski kardiokirurg naći u sudnici: "Mora mu se odmah oduzeti licenca"

Aktualno Galerija Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 4 Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 3 Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 2 Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uskoro suđenje splitskom kardiokirurgu - 1 Galerija 1/4 >>
Nižu se reakcije nakon što je Dnevnik Nove TV u utorak prvi objavio da je splitski kardiokirurg zaradio još jednu optužnicu i to zbog nesavjesnog liječenja. Udruga za prava pacijenata zgrožena je što taj liječnik unatoč svemu još uvijek radi u bolnici. Dnevnik Nove TV je doznao i kada će se liječnik prvi put naći u sudnici zbog primanja mita.

Splitskom kardiokirurgu stigla je nova optužnica. Ovaj put za nesavjesno liječenje. "Obrana je spremna. Okrivljeni je spreman dokazati da nema govora o tome da je bilo na bilo koji način nesavjesnosti u postupanju", rekao je odvjetnik kardiokirurga Vinko Ljubičić.

Kardiokirurg već od ranije ima potvrđenu optužnicu za primanje 3000 eura mita. Šokantni slučaj zbio se prije četiri godine kada je pod sumnjivim okolnostima preminuo Ivica Adžaip. Njegova supruga Ljubica je dala mito liječniku da joj spasi muža, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Bolno iskustvo ispričala je tada za Provjereno. "Ja sam izvadila kovertu iz svoje torbe i stavila njemu na stol. On je šutio - nije bilo ni hvala ni ništa", kazala je Ljubica Adžaip. Suđenje za primanje mita bi, doznaje Dnevnik Nove TV, trebalo početi uskoro.

"Rasprava bi trebala biti zakazana krajem siječnja 2023. godine. Tada počinje suđenje", kazao je za Dnevnik Nove TV Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

No, ni tu nije kraj pravnim postupcima. Ljubica Adžaip traži odštetu od bolnice. Odvjetnik tvrdi - splitski KBC odbija suradnju.

Pročitajte i ovo Renata Brkić LIJEČNIK JE PRIVEDEN Medicinska sestra za Dnevnik Nove TV iznijela detalje brutalnog napada: "Krvnički me uhvatio za vrat i bacio na pod... Napad se dogodio pred djecom"

Pročitajte i ovo Ilustracija DORH o napadu u Dugom Selu Dvojici maloljetnika određen istražni zatvor zbog premlaćivanja vršnjaka: Treći je pušten na slobodu, pogledajte zašto

"Jedna stvar je začuđujuća - KBC Split otklanja odgovornost. Ne prejudicirajući ničiju kaznenu odgovornost, nesporno je da je bilo propusta. Na taj način gomilaju troškove koje će na kraju platiti. I to je trauma za cijelu obitelj", ističe odvjetnik obitelji Adžaip Nenad Banovac.

Svojedobno je USKOK zatražio da se kardiokirurgu oduzme imovinska korist od 3,5 milijuna kuna jer nije objašnjena razlika u prihodima i imovini. Kardiokirurg sa svim ovim optužbama - i dalje radi u splitskoj bolnici.

"Ne može netko tko je pod tako teškom optužnicom, a kamo li s dvije i dalje raditi u zdravstvenom sustavu s pacijentima. Bolnica tu nije kriva i ne može ništa jer on ima licencu za rad. Liječnička komora mora odmah takvu licencu oduzeti", zaključila je Jasna Karačić iz Udruge za promicanje prava pacijenata.

O svemu je Dnevnik Nove TV htio razgovarati i s liječničkom komorom, ministarstvom zdravstva i splitskim KBC-om. No, danas su odlučili - šutjeti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene