Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uzrok nesreće zrakoplova u Splitu otkazivanje motora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja nesreća manjeg zrakoplova "piper PA-46 Malibu" u splitskoj zračnoj luci, u kojoj nije bilo ozlijeđenih, dogodila se zbog otkazivanja motora prilikom slijetanja, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Privatni zrakoplov tipa "piper PA-46 malibu", upisan u njemački registar zrakoplova pod registarsku oznaku DEPKO, u 11,38 sati sletio je trupom na pistu jer je prilikom slijetanja otkazao motor. Zrakoplov je letio iz Meinza za Split.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Višnja Mrazovac (Foto: Dnevnik.hr) 13 dana ranije nego lani Ranije nego ikad: U zračnoj luci Franjo Tuđman dočekana milijunta putnica

Nitko od troje putnika ni pilot nisu ozlijeđeni.

Prema izjavi pilota, tijekom leta nije bilo nikakvih poteškoća niti problema u radu motora, već je u trenutku slijetanja iz još neutvrđenih razloga motor odjednom prestao raditi, i to iznad Trogira.

Osim motora, otkazale su i komande, pa je pilot mogao sletjeti samo na trup, nadajući se da će uz pomoć zračne struje sletjeti na pistu. Zahvaljujući svojoj vještini i poznavanju aviona, pilot je, umjesto u more, avion uistinu prizemljio na aerodrom.

Zračna luka Split je zbog te nesreće za sav promet bila zatvorena do 12,40 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene