Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kroz splitsku zračnu luku danas je prošao rekordan broj putnika, njih 24.000, što je najbolji rezultat u povijesti zračne luke Split, ali i Hrvatske.


'Samo danas na našu je pistu sletjelo i odletjelo ukupno 110 zrakoplova. Splitska zračna luka je zasigurno prva u Hrvatskoj i regiji po tom broju', rekao je Hini Mate Melvan, voditelj prometno tehničkog sektora.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna" Marjan - 3 Što rade bageri unutar park-šume Marjan? "Na Marjanu ne bi trebalo raditi ništa, pogotovo u zaštićenom dijelu!"

Dodao je da više putnika dolazi nego dolazi te da je zračna luka samo danas povezana s oko 50 destinacija u više od 20 država te da je splitska zračna luka često odredište putnika iz Njemačke, Velike Britanije, Skandinavije, Francuske, Rusije i Ukrajine, a novo tržište je otvoreno i za turiste iz Španjolske.

>> Još jedna smjena gostiju: Gužve i čekanja na prometnicama!

Jedan od jačih vikenda zabilježen je i u splitskoj trajektnoj luci u kojoj je promet do 8 sati jutros bio srednje, a od 8 do 12 sati vrlo gust. Koordinator Jadrolinije za splitsko područje Ante Mrvica kazao je kako je najveći broj putnika otišao na Brač, potom na Hvar, Vis i Korčulu.

'Put Brača smo danas imali 14 redovnih linija, za Stari Grad sedam, Vis tri, Velu Luku i Lastovo dva te Hvar četiri. Ukupno je bilo 37 polazaka iz splitske luke', kazao je Mrvica te dodao da se s obzirom na prethodnu najavu loših vremenskih uvjeta za ovaj vikend promet odvijao bez ikakva ograničenja.

Kroz trajektnu luku je ove subote prošlo od 25.000 do 28.000 putnika te 5000 do 6000 vozila, a tijekom vikenda očekuje se ukupno između 50.000 i 55.000 putnika i oko 10.000 vozila.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.