Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Trgovački sud u Splitu stigao je zahtjev HEP-a za pokretanje stečaja nad splitskom Željezarom.


Nakon dvije godine borbe, prosvjeda i štrajkova glađu, radnici i sindikalisti su prihvatili da nema drugog rješenja. Smatraju da će se na taj način ponovno moći pokrenuti proizvodnja, budući da potencijalni kupci nisu htjeli Željezaru u sadašnjem stanju.

>> Josipović: DORH bi vjerojatno trebao vidjeti o čemu se radi u Željezari

Vezani članci PR Jutarnje buđenje u Petrčanima uz atraktivnog Dragu Pezića Autobusi - 4 Roditelji ostali bez novca za maturalac, ali to je tek početak. Vlasnik agencije tvrdi da je kriv zakon: "Gdje je novac? Moram pogledati, javit ću vam se..."

Sindikati se nadaju da bi u Željezari ponovno moglo raditi barem 200 od sadašnjih 400 radnika. 'Oni kupci koji su prije željeli kupit Željezaru su odustali. Jednostavno nisu se mogli financijski uklopiti i ostao nam je jedino stečaj. Stečaj s preustrojem, tako bi se to moglo nazvati, jer ipak će se tu pokrenut proizvodnja i dio ljudi će nastavit radit', rekao je Mladen Bekavac, sindikalni povjerenik.

'Mislili smo da je ovo trebalo prije okončati i da se kod bilo kakvog slučaja bilo koje firme treba reagirat urgentno i da se to slomi razumom, dogovorom i da krene se radit jer bez rada ovo je sve ludost što mi pričamo sada', tvrdi Tonči Mužić, također sindikalni povjerenik.