Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada u pokretanje proizvodnje

Splitska Željezara pokrenula stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Trgovački sud u Splitu stigao je zahtjev HEP-a za pokretanje stečaja nad splitskom Željezarom.

Nakon dvije godine borbe, prosvjeda i štrajkova glađu, radnici i sindikalisti su prihvatili da nema drugog rješenja. Smatraju da će se na taj način ponovno moći pokrenuti proizvodnja, budući da potencijalni kupci nisu htjeli Željezaru u sadašnjem stanju.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi" Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

>> Josipović: DORH bi vjerojatno trebao vidjeti o čemu se radi u Željezari

Sindikati se nadaju da bi u Željezari ponovno moglo raditi barem 200 od sadašnjih 400 radnika. 'Oni kupci koji su prije željeli kupit Željezaru su odustali. Jednostavno nisu se mogli financijski uklopiti i ostao nam je jedino stečaj. Stečaj s preustrojem, tako bi se to moglo nazvati, jer ipak će se tu pokrenut proizvodnja i dio ljudi će nastavit radit', rekao je Mladen Bekavac, sindikalni povjerenik.

'Mislili smo da je ovo trebalo prije okončati i da se kod bilo kakvog slučaja bilo koje firme treba reagirat urgentno i da se to slomi razumom, dogovorom i da krene se radit jer bez rada ovo je sve ludost što mi pričamo sada', tvrdi Tonči Mužić, također sindikalni povjerenik.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene