Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kroničan problem'

Josipović: DORH bi vjerojatno trebao vidjeti o čemu se radi u Željezari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u izjavi novinarima u Trogiru, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, rekao kako je problem splitske Željezare 'kroničan' te bi 'vjerojatno DORH trebao vidjeti o čemu se tu radi'.

Josipović se za trodnevna boravka na splitskom području, koji će završiti sutra, sastao i s predstavnicima radnika splitske Željezare, koja je u vlasništvu poljskog Zlomrexa, i u kojoj je proizvodnja zaustavljena prije godinu i pol. 'Problem (splitske) Željezare je kroničan i ozbiljan jer su u pitanju mnoge egzistencije', rekao je Josipović odgovarajući na novinarski upit o stanju u splitskoj Željezari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregovori Željezara: CIOS postaje zakupac? Slika nije dostupna Razgovori s ministrom Radnici Splitske željezare prekinuli štrajk glađu

'Ne zna se tko pije, tko plaća'

Po njegovoj ocjeni problem splitske Željezare je nataložen s različitim razlozima, a, kako je kazao, bilo je 'nekih aktivnosti za koje vjerojatno DORH treba vidjeti o čemu se radi'. U vezi sa stanjem u splitskoj Željezari Josipović je također rekao kako se sada 'čak javljaju i neki anonimni fondovi kao vlasnici te se ne zna tko pije, tko plaća'.

'Kormilo treba biti u hrvatskim rukama'

Zauzeo se za nastavak rada splitske Željezare, a to, po njemu, znači 'rješenje vlasničkih odnosa.' 'Apsolutno, kormilo tvrtke treba biti u hrvatskim rukama jer očito Zlomrex nije u stanju voditi tvrtku', dodao je Josipović. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene