Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć 24 balona

VIDEO: Splitska tvrtka izvukla Ilinden iz Ohridskog jezera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska tvrtka Dubina danas je iz Ohridskog jezera izvukla brod 'Ilinden' u čijem potonuću je početkom rujna poginulo 15 bugarskih turista.

Slijedi utvrđivanje razloga potonuća broda koje će obaviti hrvatski, makedonski i slovenski stručnjaci. Brod je izvučen na površinu uz pomoć 24 balona, jer bi na druge načine moglo doći do oštećenja, izjavio je Gordon Župa, direktor hrvatske tvrtke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Makedoniji Ohridsko jezero: Izvlačenje putnika nakon potonuća Slika nije dostupna Tragedija u Makedoniji Ohridsko jezero: Pri potonuću broda najmanje 17 mrtvih

'Prilikom prethodnih ronjenja utvrdili smo da se radi o dosta tankoj oplati broda i iz tih razloga smo odlučili koristiti tehniku zračnih jastuka tako što smo rasporedili zračne jastuke dužinom cijelog broda', rekao je on.

Brod je otegljen do kanala s mirnom vodom gdje će hrvatski, makedonski i slovenski stručnjaci uz sudjelovanje istražitelja iz Makedonije i Bugarske istražiti uzroke nesreće broda koji je potonuo 5. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene