Stariji bračni par, državljani Velike Britanije, spašeni su neozljeđeni nakon što je u petak popodne u splitskom akvatoriju izbio požar na jedrilici koju su unajmili, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Split.

Galerija


Riječ je o 10-metarskoj jedrilici koja je planula nešto prije 14 sati između Splita i Brača. Britanski bračni par skočio je u more, a spasio ih je brod koji je prolazio u blizini.

Vezani članci U Splitu gorjeli kontejneri i automobili, Ilustracija U Splitu rano jutros izbio požar: Vatrogasci gasili vatru na kontejnerima i automobilima Požar u zgradi Dalmacijavina bio je i 2014. U Splitu planuo požar u napuštenom objektu zgrade Dalmacijavina

Požar na jedrilici su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split, te kaštelanski vatrogasci koji su na mjesto događaja stigli zajedno s djelatnicima lučke kapetanije. Nakon što je požar na jedrilici ugašen počelo je njeno tegljenje.

Bračni par koji se nalazio na zapaljenoj jedrilici prevezen je u Split gdje je popodne počela istraga o uzrocima nesreće koju zajednički vode lučka kapetanija, policija i državno odvjetništvo. Kako se doznaje, u požaru jedrilice nije došlo do onečišćenja mora.

Jedrilica u plamenu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1
Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ivica Vuletić iz Lučke kapetanije Split opisao je nesreću. "Primili smo dojavu i odmah smo reagirali. Brod koji je bio najbliži jahti u požaru prihvatio je dvije osobe koje su bez ozlijeda prešle na taj brod. Radi se o državljanima Velike Britanije. Prema njihovim izjavama, došlo je do požara u strojarnici."

(Hina)