Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bračni par skočio u more

Jedrilica se zapalila između Brača i Splita, britanski par spašavao glave skakanjem u more

Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr)
Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Planula jedrilica ispred splitske luke (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Stariji bračni par, državljani Velike Britanije, spašeni su neozljeđeni nakon što je u petak popodne u splitskom akvatoriju izbio požar na jedrilici koju su unajmili, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Split.

Riječ je o 10-metarskoj jedrilici koja je planula nešto prije 14 sati između Splita i Brača. Britanski bračni par skočio je u more, a spasio ih je brod koji je prolazio u blizini.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Požar na jedrilici su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split, te kaštelanski vatrogasci koji su na mjesto događaja stigli zajedno s djelatnicima lučke kapetanije. Nakon što je požar na jedrilici ugašen počelo je njeno tegljenje.

Bračni par koji se nalazio na zapaljenoj jedrilici prevezen je u Split gdje je popodne počela istraga o uzrocima nesreće koju zajednički vode lučka kapetanija, policija i državno odvjetništvo. Kako se doznaje, u požaru jedrilice nije došlo do onečišćenja mora.

Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Vuletić - Lučka kapetanija Split (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ivica Vuletić iz Lučke kapetanije Split opisao je nesreću. "Primili smo dojavu i odmah smo reagirali. Brod koji je bio najbliži jahti u požaru prihvatio je dvije osobe koje su bez ozlijeda prešle na taj brod. Radi se o državljanima Velike Britanije. Prema njihovim izjavama, došlo je do požara u strojarnici."

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene