Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz prvenstvo u balotama

Split zahvaljujući buri živnuo na ugodnijim temperaturama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko noći bura je rastjerala sparinu. U Splitu udari vjetra preko 90 kilometara na sat.

Ugodno osvježenje odlično je došlo finalistima Prvenstva Dalmacije u balotama održanom na splitskoj Rivi. Pobjedničku ruku imala je ekipa iz omiških Stanića. A, dok su jedni uživali u odmoru od vrućina, jak vjetar omeo je morski promet pa je bilo i prekida linija. Jučer je bilo oko 33 stupnja, a bura je protekle noći dobro zaprašila pa se ugodno spavalo.

Pročitajte i ovo Bura, vjetar posebno prijepodne Upaljen crveni meteoalarm za jedno područje: Zbog olujne bure vrijeme je izuzetno opasno Ilustracija Problemi nakon olujne bure Splitski vatrogasci imaju poruku za građane: "Danas smo imali metalno sušilo na stablu, na 10, 12 metara visine"

A i kava na Rivi u podne se mogla popiti na ugodnih 25 stupnjeva. Ali ovoj ekipi nije bilo do kave nego do balota. Kako do pobjede? 'Treba imati onu muškost, u bućama svatko zna baciti balotu, ali kad ti nju odrediš dobiti ona je tvoja i gotovo,' rekli su nam iz ekipe 'Tinj-Zadar'. Finale deset najboljih dalmatinskih ekipa u balotama ili boćama održalo se na rivi. A oni iz Zagore poručuju Splićanima: Gledajte i učite!

Neretvani su od jutra pjesmom najavljivali pobjedu i feštali brudetom. 'Kod nas u Primorskom Docu sve je dobro, dobri ljudi, dobro iće, dobro piće,' rekli su nam iz ekipe Primorskog Dolca. Turisti su naravno zastajali i gledali. 'Mi smo iz Australije i nešto slično igramo na travi,' rekli su nam turisti. Ali dok je bura jednima godila drugima je ukinula brodske linije, ugrožavala morski i cestovni promet.

>> Stiglo osvježenje, a s njim i nevrijeme

'Blokiran je bio trajekt Sumartin - Makarska i katamaran Bol- Jelsa-Split,' rekao je Ante Mrvica, kordinator Jadrolinija- Split. Bačvice su unatoč zahlađenju bile dobro popunjene. Godišnji treba iskoristiti. Ali mnogi su se ipak odlučili razgledati grad i svjedočili da su na koncu najboljim dalmatinskim balotašima proglašeni igrači ekipe Stanići, primorci iz Omiškog kraja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene