Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su dobili potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, novac nisu iskoristili za provedbu projekta, a nisu ga niti vratili.


Dvojicu muškaraca iz Podstrane splitska je policija kazneno prijavila za prijevaru "tešku" gotovo pola milijuna kuna, tereteći ih da su od države dobili potporu od gotovo pola milijuna kuna za gradnju trupa broda, kojega nikad nisu ni počeli graditi niti su vratili novac.

Prepravkom plinomjera oštetila plinaru za 280 tisuća kuna

Vezani članci Američki ratni brod u Splitu - 3 U Split uplovio zapovjedni brod 6. flote SAD-a: ''Odnos Hrvatske i SAD-a je na visokom nivou, zajedničke aktivnosti će se nastaviti'' Vikend gužve u splitskoj trajektnoj luci Splitske luke za vikend očekuju više od 100.000 putnika

Istragom je utvrđeno da su njih dvojica, kao vlasnici obrta za gradnju brodova, 2008. godine zaključili ugovor o gradnji i isporuci broda. Temeljem tog ugovora su aplicirali u postupku za dodjelu državne potpore za gradnju trupa broda, na javnom prikupljanju ponuda koje je provelo tadašnje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Po zaključenom ugovoru o potpori isplaćeno im je 481.500 kuna, no novac nisu utrošili prema specifikaciji potpore nisu su ikad započeli gradnju broda, a nisu ni vratili novac koji im je dodijeljen.

Prevarant mu nije isporučio kupljeni PlayStation – uslijedila je OSVETA!

Zbog sumnje da su se nezakonito okoristili za spomenuti iznos, policija je uz kaznenu prijavu protiv njih podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u PU splitsko-dalmatinskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook