Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrena noć

Split: Signalne rakete izazvale požare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar koji je jučer oko 21.30 sati buknuo u splitskoj Sjevernoj luci ugašen je točno u ponoć, a riječ je o napuštenom terenu na kojem je izgorjela trava, nekoliko borova i veći broj starih automobilskih guma, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicijo Parčina.

‘Vatra je izazvana signalnom raketom i u jednom se trenutku, zbog vjetra koji je puhao, žarište požara širilo prema Dalmacijavinu pa smo bili primorani u pomoć pozvati dodatne snage’, rekao je Parčina, pojasnivši kako je na teren ukupno izašlo 60 vatrogasaca i 21 vozilo Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Split, Solin, Vranjic, Mladost i Žrnovnica.

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih Ilustracija Nema ozlijeđenih Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete

Unatoč tome što su vatru ugasili, dio gasitelja će ostati dežurati cijelu noć na terenu. Jedan je gasitelj ozlijeđen, jer ga je u oko udario jedan Rom koji se nalazio u blizini požarišta, rekao je Parčina. Požar u Sjevernoj luci nije bio jedini koji su splitski vatrogasci gasili u subotu navečer, jer su uspješno ugasili vatru koja je buknula na otvorenom prostoru u kvartu Visoka, a potom i požar na Bačvicama, gdje je gorjelo osobno vozilo.

U Kaštel Štafiliću je oko 21 sat buknulo kod benzinske crpke ‘Zovko’, a uzrok je također bila signalna raketa. U vatrenoj subotnjoj noći radili su i policajci, koji su uhvatili četvoricu piromana u Vučevici. Nakon dojave o požaru mladići su uhvaćeni na djelu, kazao je Parčina. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene