Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro od srčanog udara

Odlazak dr. Ive Jurića, ravnatelja KBC-a Split: "Bio je dobri duh bolnice"

Preminuo ravnatelj KBC-a Split (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Preminuo ravnatelj KBC-a Split (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Preminuo ravnatelj KBC-a Split (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Split se u ponedjeljak oprostio od ravnatelja splitskog KBC-a i dječjeg kirurga, primarijusa Ive Jurića. Dr. Jurić preminuo je u nedjelju kasno popodne od srčanog udara na gradskoj plaži.

Doktor Ivo Jurić bio je vrsni međunarodno priznati dječji kirurg, osnivač i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, pročelnik Katedere za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a od svibnja 2016. i ravnatelj KBC-a Split. Snažno je obilježio rad i napredak te ustanove koju je svojim dugogodišnjim predanim radom unaprijedio, a građanima ostao u lijepom sjećanju.

Obitelji Jurić sućut je uputio premijer Andrej Plenković. "Svojim je tridesetogodišnjim radom i djelovanjem obilježio splitski i hrvatski zdravstveni sustav. Ostat će upamćen kao vrsni i cijenjeni dječji kirurg, ali i kao ravnatelj koji je unio snažan stručni, organizacijski i znanstveni napredak u KBC Split. U ovim teškim trenutcima za vašu obitelj, molim vas da u ime Vlade i moje osobno primite izraze sućuti i poštovanja", napisao je premijer.

"Dobri duh splitske bolnice"

Od dr. Jurića oprostio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. "Dobri duh naše bolnice, koji je desetljećima liječio naše najmlađe, a proteklih godina brinuo o kvaliteti zdravstvenog sustava našeg grada jučer nas je napustio. Tih i nenametljiv, blage naravi, ali odlučan, radišan i odgovoran, doktor Jurić ostavio je trajan trag u splitskoj bolnici. Vjerujem kako ćemo ga se svi mi koji smo ga poznavali s blagošću sjećati. Obitelji, suradnicima i prijateljima profesora primarijusa Ive Jurića u ime Grada Splita izražavam iskrenu sućut! Dragi Ivo, čuvali te anđeli na nebu, baš kao što si ti čitav svoj radni vijek brinuo o našim anđelima", kazao je Krstulović Opara.

"Mlađe je učio, a starijima uvijek bio tu pri ruci i pomoć. To pokazuje kakav je bio kao čovjek, a još više kao liječnik", kazao je dr. Klaudio Pjer Milunović, dječji kirurg. Komemoracija za doktora Ivu Jurića održat će se u utorak u 13 sati u Velikoj predavaonici KBC-a Split na Firulama.

Prilikom izlaska iz mora uhvatio se za prsa

Podsjetimo, primarijus Ivo Jurić preminuo je u 63. godini u nedjelju popodne na gradskoj plaži Ovčice od srčanog udara. Dr. Jurić je popodne bio na kupanju i oko 18 sati prilikom izlaska iz mora uhvatio se rukama za prsa, nakon čega se srušio na pod, doznaje se od svjedoka koji su se nalazili na kupalištu.

Među kupačima bio je i jedan liječnik koji je odmah pristupio reanimaciji dr. Jurića, no nažalost nije mu bilo spasa. Vozilo Hitne medicinske pomoći vrlo brzo stiglo je na teren, no ravnatelj KBC-a je već bio mrtav. Smrt je utvrdila liječnica Hitne pomoći, o čemu je izvijestila splitsku policiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene