Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marasović se nije kandidirao

Split: Rošina nisu pustili na skupštinu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupština slitskog HDZ-a nije prošla bez dramatike. Dujorim marasović nije se kandidirao za predsjednika jer ne želi s Kerumom, a Rošin, iako član, nije dobio pozivnicu niti bio na spisku.

'Nisam se kandidirao za predsjednika splitskog HDZ-a jer se ne slažem s politikom stranke koja traži da idemo u koaliciju s Kerumom. Odbio sam zahtjev glavnog tajnika Branka Bačića da predložimo predsjednika gradskog vijeća Splita koji bi bio u koaliciji s HGS-om', rekao je članovima izborne skupštine splitskog HDZ-a dosadašnji predsjednik Duje Marasović.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe

Istaknuo je kako je za koaliciju s Kerumom doznao na radiju, na benzinskoj crpki te da je bio žalostan. Tvrdi da je šest mjeseci prije parlamentarnih izbora upozorio vrh stranke da HDZ gubi izbore ako ne osnuje anti Kukuriku koaliciju. Ali nisu ga poslušali.

Na izbornu skupštinu nije pušten Jerko Rošin koji, iako je član, nije dobio pozivnicu. 'Ne znam je li skupština sada nelegalna, s obzirom da i jedan glas može biti presudan. Treba provjeriti kolika je težina ovog delikta', rekao je novinarima Rošin.

U dvorani nema ni bivše predsjednice Željane Podrug kao ni Sanje Bilač, a nazočno je 236 izaslanika. Za predsjednika splitskog HDZ-a kandidirali su se Petar Škorić, Igor Lučić, Zdravko omrčen, Zoran Buntić i Ivanka Luletić Boban. (T.Š./Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene