Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko vijeće prihvatilo prijedlog

Split: Prihvaćeno da Gotovina dobije trg ili ulicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je danas kasno popodne prijedlog HSP-ova vijećnika da se jedan od središnjih trgova ili ulica u tome gradu imenuje po generalu Anti Gotovini te je preporučilo Komisiji za imenovanje ulica da provjeri slaže li se general Gotovina s takvom zamisli.

Za taj su prijedlog glasovali svi vijećnici, njih 22 od 25, koliko ih ima Gradsko vijeće. U raspravi prije glasovanja SDP-ov vijećnik Marin Jurjević je rekao kako treba 'voditi računa o interesu generala Gotovine' te da ga treba pitati za mišljenje.

Reagirala je neovisna vijećnica Ljubica Vrdoljak, koja je rekla da je to 'naknadna pamet' te upitala 'zašto SDP-ova vlast nije vodila računa o interesu generala Gotovine kad je prihvatila jurisdikciju Haaškog suda' nad vojno-redarstvenom operacijom Olujom.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Slika nije dostupna Makon konzultacija s generalom Gotovina se zahvalio, ne želi da trg u Splitu nosi njegovo ime

Dogradonačelnik Jure Šundov, predstavivši se kao suborac i suradnik generala Gotovine, rekao je kako treba prihvatiti i prijedlog HSP-a da se jedan od glavnih trgova ili ulica u Splitu imenuje po Gotovini, a i Jurjevićev prijedlog da o tomu treba pitati generala Gotovinu.

Na pitanje je li odsutnost gradonačelnika Keruma sa sjednice kad se raspravljalo o tom prijedlogu znak da je nezadovoljan što mu je HSP 'ukrao' ideju, Šundov je odgovorio niječno te dodao kako gradonačelnik 'podupire inicijativu da se po Gotovini imenuje trg ili ulica i da ga se proglasi počasnim građaninom Splita, u čemu nije bitna stranačka pripadnost'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene