Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje od 1 posto nazvanih po ženama

U Hrvatskoj je ulica muškog roda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedini međimurski gradovi nemaju niti jednu ulicu koja nosi naziv po ženi, dok Osijek ima tek devet takvih ulica. Situacija nije ništa bolja niti u glavnom gradu, gdje je manje od 50 ulica nazvano po ženi.

Od gotovo pet tisuća ulica, trgova, odvojaka ili putova manje od jedan posto nazvano je ženskim imenima. Nije čudno što ih se Zagrepčani ne mogu sjetiti, jer ih je manje od 50. Od tog malog broja, najčešća su imena svetica te likova iz domaće literature.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 u Zagrebu Biciklom od Savske do Dugog Sela: Počinje izgradnja Biciklističke magistrale

>> Bandić predstavio nove oznake ulica i trgova u Zagrebu

U Zagrebu smo izbrojali tek tri trga imenovana po ženama. Katarinin, Trg Sv. Marije Čučerske i Dubravkin trg.

Kako bi se taj omjer ulica popravio, dogovoreno je da se na svakoj sjednici Odbora za imenovanje barem jedna površina nazove ženskim imenom. To će popraviti prosjek od siromašnih jedan posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene