Tanker (Foto: Boris Scitar/Vecernji list)
Tanker (Foto: Boris Scitar/Vecernji list) Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Dvjestotinjak litara pogonskog goriva iscurilo je u more iz tankera 'Byzantion' kad ga je u petak navečer jako nevrijeme odvojilo od obale, ali je nedugo nakon incidenta tanker vraćen uz obalu gdje je osiguran na vezu, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u subotu.


Služba traganja i spašavanja na moru Rijeka zaprimila je oko 23 sata dojavu peljarske službe da se tanker 'Byzantion' zbog jakog nevremena odmakao od operativne lučke obale u Splitskoj luci, pri čemu je otrgnuta cijev, navedeno je u priopćenju.

Vezani članci Čovjek ulijeva gorivo Od danas skuplje gorivo: Nakon dva tjedna pada cijena vozače čekaju neugodne vijesti Općinski sud u Splitu Udruga pred sudom: Upozorili na moguće sumnjive radnje u Domu zdravlja

Istaknuto je kako su prije sigurnosni ventili bili zatvoreni pa je u more iz cijevi iscurilo oko 200 litara preostalog pogonskoga goriva.

Tanker je ubrzo uz obalu vratio tegljač 'Rigel' te je osiguran na vezu.

Očevid na poziciji nezgode obavili su službenici Lučke kapetanije Split, koji su na poziciju angažirali i pomorsku vatrogasnu jedinicu radi uklanjanja manjeg onečišćenja. (Hina)