Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar turistički imidž

Split: Ne nudi se više samo sunce i more, sadržaja za turiste je pregršt!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je domaća hrana važna za dobar turistički imidž, znaju maslinari koji su u Splitu izložili svoje proizvode i privukli velik broj turista.

Čaj od maslinovog lista, razna kozmetike, pa čak i ulje iz takozvane božićne berbe. Inače, Hrvatska ima izuzetno kvalitetna maslinova ulja. Međutim, u Hrvatskoj tek jedno jedino ulje ima oznaku izvornosti i zaštićeno je na razini Hrvatske, to je ono sa otoka Cresa.

Pročitajte i ovo Plan Splita - 1 Apartmanizacija stare jezge Hoće li se Split ugledati na Dubrovnik? "Sve se može regulirati i bez zabrana" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

>> OVO gosti jako vole!

Od masline se može dobiti stotine proizvoda. 'Sapuni, čaj od maslinovog lista koji je jako ukusan, balzami, kantarion od smilja...', rekla je Vesna Ružić Šimić iz Nerežišća.

Zlatni nektar s dalmatinskih i otočkih polja za turiste je pravi mamac. No, prepoznati dobro maslinovo ulje, kažu upućeni, može samo iskusno nepce. 'Maslinik' na splitskoj rivi, privukao je, osim turista, i domaće Splićane.

Grupe turista samo su se izmjenjivale. Snimljene su stotine turističkih fotografija. Predah se tražio na kavi i to u neobičnom ambijentu nekad slavnog rimskog trga. 'Jako je lijepo sjediti ovdje i gledati ove predivne građevine', rekla je Rebeka iz Norveške. Za potpun doživljaj tu su i dva rimska vojnika.

Odavno se govori kako turizam osim sunca i mora treba ponuditi i neke druge sadržaje. U jednom turističkom uredu rekli su da turistima nude vožnju kajakom. Mogu i biciklom na turu po dalmatinskoj zagori, a ako im to ne bude dovoljno atraktivno mogu se spuštati niz kanjon Cetine i to sajlom. Sadržaja ima, a i onih kojima su namijenjeni - turista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene